Dessert nacho's met mango cheesecake

Gepubliceerd op 12 september 2023 om 06:47

Ik hou van nacho's en nu ik heb ontdekt dat je ook een heerlijk toetje van kan maken, moet ik eigenlijk een keer een nacho menu verzinnen. Maar voor nu zijn deze dessert nacho's een heerlijk toetje om te delen, perfect bij het shared dining menu! Heerlijke zoete nacho's die je niet dipt in guacamole of kaassaus, maar in een mango cheesecake vulling. Lekker met een saus van witte chocola en rum voor een extra tropisch gevoel.

Je maakt deze nacho's zelf door gewone tortilla's in de oven te bakken met suiker, boter en kokosrasp. In combinatie met de mango heb je zo een heerlijk zomers toetje. Maar in de herfst kun je bijvoorbeeld kiezen voor mandarijn en speculaas met een saus van melkchocola.  

Ingrediënten voor 4 personen

1 rijpe mango
150 gr roomkaas
100 gr slagroom
1 zakje vanillesuiker (8 gr)
30 gr poedersuiker
Saus
50 gr witte chocola
2 el bruine rum
55 gr slagroom
Nacho's
4 wraps
75 gr suiker
20 gr kokosrasp
65 gr boter
Munt voor ganering

Het recept voor dessert nacho's met cheesecake-dip

  1. Snij de mango door langs de pit, zodat je 2 halve mango's krijgt. Snij iedere helft tot de schil in, in blokjes en schep daarna van de schil af met een lepel.
  2. Doe de mangoblokjes in de blender en maal tot een gladde puree, giet daarna door een zeef in een ruime kom. Bewaar ongeveer 3 eetlepels apart voor garnering.
  3. Mix de roomkaas met een elektrische mixer door de mangopuree en klop daarna ook de slagroom, vanillesuiker en poedersuiker erdoor. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  4. Hak voor de saus de witte chocola in kleine stukjes en doe in een kom.
  5. Doe de slagroom in een pannetje en breng aan de kook, zodra het kookt giet je de slagroom over de chocola. Roer het mengsel door tot alle chocola is gesmolten tot een gladde saus.
  6. Roer dan de rum erdoor, voeg eventueel naar smaak extra rum toe. Bewaar in de koelkast tot gebruikt.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven-onderwarmte) en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  8. Snij de wraps in allemaal kleine punten, zoals nacho's en leg naast elkaar op een bakplaat. Ze mogen niet op elkaar liggen, dan worden ze niet knapperig. Dus waarschijnlijk moet je de nacho's in een paar keer bakken.
  9. Meng de suiker en kokosrasp door elkaar.
  10. Smelt de boter in een pannetje en bestrijk de wraps ermee (alleen de bovenkant is genoeg). Besprenkel daarna met het suiker-kokosmengsel.
  11. Bak de wraps in 6 à 7 minuten tot knapperige nacho's en laat afkoelen. Bewaar afgedekt op kamertemperatuur tot gebruik.
  12. Leg als jullie gaan eten de zoete nacho's op een serveerschaal en besprenkel met de saus. Schep de cheesecake dip erop (of gebruik een spuitzak met gekarteld spuitmondje voor een iets mooiere presentatie).
  13. Garneer met de overgebleven mango puree, wat kokosrasp en munt. Serveer daarna direct midden op tafel.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Serveer de dessert nacho's van een van dee hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.