Zin in een lekkere burger? Leg hem eens op een bagel in plaats van op een gewoon hamburgerbroodje. Ik maakte er een Mexicaanse kipburger met guacamole en cheddarsaus van. Daar serveerde ik een soort pimientos de padron bij, maar dan gemaakt van snoeppaprika's, heel lekker en ziet er ook nog eens mooi kleurrijk uit!
Ingrediënten voor 4 kipburger bagels
500 gr kipgehakt
4 tl Mexicaanse kruiden
2 avocado's
3 teentjes knoflook
Eventueel een beetje limoensap
8 plakjes cheddar
1 rood chilipepertje
100 ml kookroom
1 rode ui
2 tomaten
Paar blaadjes krulsla
600 gr snoeppaprika's
Zeezout naar smaak
Zo maak je de kipburger bagels
- Halveer de avocado's , verwijder de pit en schil en doe in een kommetje. Pers er 2 teentjes bij knoflook bij uit en prak fijn met een vork. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog een beetje limoensap.
- Snij de ui in dunnen ringen en de tomaten in plakjes. Snij het chilipepertje fijn. Halveer de bagels
- Verhit een beetje olie in een klein sauspannetje en fruit het pepertje aan. Giet de kookroom erbij en warm zachtjes op. Smelt dan een voor een de plakjes cheddar erdoorheen tot een dikke saus. Zet het vuur uit tot gebruik.
- Kneed de Mexicaanse kruiden door het gehakt en vorm er vier ronde burgers met een gat in het midden van , dezelfde grootte als de bagels.
- Verhit in een koekenpan een klontje boter en een eetlepel olijfolie en bak de hamburgers in ongeveer 10 minuten gaar, draai regelmatig om.
- Verhit ondertussen in een wokpan een flinke laag olijfolie op middelhoog vuur. Bak de snoeppaprika's hier in hun geheel in, tot ze zwart beginnen te blakkeren. Net als Spaanse Pimientos de padron. Schep in een schaaltje en bestrooi royaal met grof zeezout.
- Ondertussen leg je de gehalveerde bagels 3 tot 4 minuten onder de gril, met de snijkant naar boven, zodat die een beetje geroosterd wordt.
- Neem het derde teentje knoflook en snij doormidden. Wrijf de snijkant van de bagels in met knoflook.
- Verdeel dan de guacamole over de onderste helften van de bagels. Leeg daar de sla op, dan de burgers en vervolgens de tomaat en ui. Zet het vuur van de cheddarsaus weer aan en warm iets op, roer goed door en schep dan op iedere burger een flinke schep saus. Dek af met de bovenkant van de bagel. Serveer met de snoeppaprika's.
Reactie plaatsen
Reacties