Mexicaanse salade

Gepubliceerd op 25 juli 2021 om 08:01

Mexicaans is een van mijn favoriete keukens, maar helaas vaak niet echt gezond en, juist doordat het zo lekker is, eet ik er altijd teveel van. Deze Mexicaanse salade is dé oplossing! Heerlijke Mexicaanse smaken, maar ook lekker veel groente.

De salade is lauwwarm doordat je er gebakken kip, ui en paprika en warme nacho's in doet. Dat meng je met sla, tomaat en mais die koud zijn, waardoor de salade dus uiteindelijk lauwwarm is. Het is een heerlijk gerecht voor op een warme zomerdag.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gr kipdijfilet
0,5 chilipepertje
1 rode ui
1 paprika (rood of groen)
2 tl Mexicaanse kruiden
80 gr geraspte cheddar of andere kaas
50 gr tortillachips
2 tomaten
140 gr mais (uitlekgewicht)
150 gr ijsbergsla
1 el olijfolie extra vierge
Verse koriander of peterselie naar smaak

Zo maak je de Mexicaanse salade

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Snipper de ui, snij de peper fijn en snij de paprika en tomaten in blokjes.
  3. Snij de kipdijfilet in reepjes en verhit een scheutje olie of beetje boter in een koekenpan.
  4. Fruit de ui en het pepertje een minuutje aan en voeg dan de kip en Mexicaanse kruiden toe. Bak de kip rondom bruin, voeg dan de paprika toe en bak tot de kip gaar is.
  5. Doe de tortillachips in een ovenschaal en bestrooi met ongeveer een derde van de kaas. Zet 5 tot 10 minuten in de oven. De exacte tijd maakt niet heel veel uit. Ik haalde het gewoon uit de oven toen de rest klaar was.
  6. Heb je een krop ijsbergsla, snij die dan in reepjes en doe in een saladekom. Giet de mais af en voeg toe samen met de tomatenblokjes. Voeg de olijfolie toe en peper en zout naar smaak. Schep goed door.
  7. Als de kip klaar is zet je het vuur uit en roer je de rest van de kaas erdoor. Laat even staan, zodat de kaas goed smelt. Roer dan alles door de sla heen. Verdeel over 2 borden of kommen.
  8. Haal de tortillachips uit de oven en breek in iets kleinere stukjes. Verdeel over de salade en strooi er eventueel nog wat koriander of peterselie overheen.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.