Vegan enchilada met bonen, kikkererwten en 'kaas'saus

Gepubliceerd op 5 oktober 2023 om 06:46

Heerlijke enchilada's, maar dan helemaal plantaardig! Ik maakte ze voor dit vegan comfortfood menu en comfortfood it is! Je vult ze met kidneybonen, kikkererwten en een soort kaassaus gemaakt van edelgistvlokken.

Je kruidt het gerecht met komijn en gerookte paprikapoeder, maar zoals in alle Mexicaase gerechten zijn ook uien, knoflook en peper belangrijke smaakmakers. Schrik vooral niet van de lijst met ingrediënten, want deze enchilada's zijn supermakkelijk te maken. Je bent in maximaal 20 minuten klaar en dan alleen nog even een kwartiertje laten bakken in de oven.

Tip: let even op dat je wraps echt plantaardig zijn, er kunnen dierlijke E-nummers in zitten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ingrediënten voor 4 stuks

4 grote tortillawraps
2 uien
3 à 4 teentjes knoflook
1 chilipepertje
200 gr kikkererwten (uitlekgewicht)
200 gr kidneybonen (uitlekgewicht)
100 gr mais (uitlekgewicht)
250 gr tomaten
250 gr cherrytomaten
2 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
4 el tomatenpuree
Snuf zout
Snuf cayennepeper
Paar takjes koriander
Kaassaus
2,5 el bloem
2,5 el edelgistvlokken
1 tl zout
0,5 tl uipoeder
0,5 tl gerookt paprikapoeder
0,25 tl knoflookpoeder
0,25 tl cayennepeper
500 ml sojamelk
2 el olie

Zo maak je deze vegan enchilada's

  1. Meng voor de kaassaus de bloem, edelgistvlokken en kruiden door elkaar. Meng alles in een pannetje met de olie en de melk.
  2. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken. Zet dan even apart.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bonen, kikkererwten en mais uitlekken in een zeef.
  4. Snij de knoflook, peper en ui fijn. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Halveer de cherrytomaten.
  5. Verhit wat olie in een ruime koekenpan en fruit de ui, knoflook en het pepertje 2 minuten aan. Samen met het zout, de komijn, gerookt paprikapoeder en cayennepeper.
  6. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en 2 minuten later ook de bonen, kikkererwten en mais.
  7. Weer 2 minuten later voeg je de tomaten toe en bak je alles nog 2 minuten.
  8. Verdeel het bonenmengsel over de wraps en schep ongeveer 3 kwart van de kaassaus erbij. Rol ze op en steek eventueel vast met een cocktailprikker.
  9. Leg de wraps in een ingevette ovenschaal en schep de rest van de kaassaus erover.
  10. Bak een kwartiertje in de voorverwarmde oven. Garneer daarna met wat verse koriander en serveer direct.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze vegan hoofdgerechten: