Cannelloni met tonijnvulling

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 07:00

Op zoek naar een lekker pastagerecht met een lichte saus en vulling? Probeer dan eens deze cannelloni met tonijnvulling. Overgoten met een zelfgemaakte tomatensaus heb je een heerlijke pasta uit de oven. Zowel de vulling als de saus breng je op smaak met verse salie en oregano, maar ook ui en knoflook ontbreken natuurlijk niet. En de olijven in de vulling zijn ook een heerlijke smaakmaker!

Ook handig: terwijl de pasta in de oven staat kun je de keuken vast opruimen, heb je dat ook vast gedaan.

Ingrediënten voor 6 personen:

300 gr gedroogde cannelloni (ca. 30 stuks)
120 gr olijven
3 mozzarellabollen (125 gr)
450 gr tonijn op water (uitlekgewicht)
3 ei
6 el fijngesneden verse salie
6 el fijngesneden verse oregano
Ca. 400 gr geroosterde paprika uit pot
900 gr tomaten (10 à 12 stuks)
3 uien
6 tenen knoflook
3 blokjes groentebouillon
2 groene paprika's
Eventueel 3 el maizena
225 gr parmezaan (meer of minder naar smaak)

KokenKoken

Recept voor cannelloni met tonijnvulling

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Eerst maak je de vulling, snij daarvoor de olijven in kleine stukjes en pureer de mozzarella.
  3. Roer de mozzarella, tonijn, het ei en de olijven door elkaar. Roer er 3 el oregano en 3 el salie door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Vul de cannelloni met het tonijnmengsel en leg in een ovenschaal.
  5. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de groene paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui aan.
  6. Voeg na 2 minuten de paprika toe en 2 minuten later ook de knoflook. Bak nog een minuut.
  7. Snij ondertussen de tomaten en geroosterde paprika in grove stukken en doe in een blender. Maal fijn tot een saus.
  8. Voeg de saus toe aan de ui, knoflook en paprika. Roer de overige salie en oregano erdoor. Verkruimel het bouillonblokje erbij en breng aan de kook.
  9. Laat 5 minuutjes koken. Is je saus te dik, voeg dan wat water toe. Vind je hem te dun? Meng dan de maizena met een eetlepel koud water tot een papje en roer door de saus. Laat nog even inkoken tot mooie saus. Hou er rekening mee dat het in de oven ook nog iets dikker wordt.
  10. Giet de saus over de gevulde cannelloni in de ovenschaal. Rasp de parmezaan en strooi erover heen.
  11. Bak de cannelloni in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijk!

Pasta liefhebber? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.