Groentelasagne met parmezaan-rozemarijntopping

Gepubliceerd op 29 januari 2021 om 08:55

Deze lasagne zit vol smaak en vol groente! Ik verving één laag lasagnebladen voor courgette en één voor wortel en gebruikte lasagnebladen gemaakt van linzen (van Weight Watchers, maar je kan ook gewone of volkoren lasagne gebruiken). Al met al, best een gezonde lasagne dus... 

Maar er zit wel lekker veel parmezaan in en op! Het bovenste laagje bestaat uit parmezaan en rozemarijn, heel lekker in combinatie met de wortel (en de rest van de lasagne natuurlijk). Inclusief oventijd ligt deze lasagne in ongeveer een uur op je bord.

Ingrediënten voor 4 personen

3 grote wortels (ca. 325 gr.)
1,5 courgette (ca 500 gr.)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
2 stengels bleekselderij
500 gr rundertartaar
500 gr tomatenblokjes uit blik
2 el gedroogde Italiaanse kruiden (bv. salie, oregano en tijm)
70 gr. tomatenpuree
4 vellen gedroogde lasagne
2 flinke takken rozemarijn
150 gr parmezaan

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schrap de wortels en snij over de lengte in dunne plakken, dat gaat heel makkelijk met een kaasschaaf.
3. Was de courgette en snij ook over de lengte in plakken.
4. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijf olie en bestrooi met zout. Bak 10 minuten in de oven.
5. Snij ondertussen de ui, peper en knoflook fijn en de bleekselderij in blokjes.
6. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de peper, ui, bleekselderij en knoflook een paar minuutjes.
7. Voeg het rundertartaar toe en bak rul.

8. Bak de tomatenpuree even mee en voeg dan de kruiden en tomatenblokjes uit blik toe. Laat 5 minuutjes koken.
9. Snij ondertussen de rozemarijn fijn en rasp de parmezaan. Meng de helft van parmezaan met de rozemarijn.
10. Neem een ovenschaal en schep een derde van de tomatensaus erin. Bestrooi met de helft van de overgebleven kaas en leg daar de courgetteplakken op. Schep daar weer een derde van de saus, bestrooi met de rest van de kaas en leg de lasagnebladen erop. Schep de laatste saus erop, leg daar de wortelplakken op en bestrooi met het parmezaan-rozemarijnmengsel.
11. Bak de lasagne ongeveer 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!