Ceviche is een heerlijk, zomers visgerecht dat oorspronkelijk uit Peru komt. Normaal maak je het met rauwe vis, die je gaart in zogenaamde tijgermelk. Maar ik gebruikte deze keer garnalen die je wel eerst even moet koken. Je verwerkt de ceviche garnalen in een lekkere, frisse salade en serveert deze op krokante maistortilla's.
Ik voegde aan deze salade wat fijngesneden blaadjes van de oost-Indische kers toe. Deze eetbare plantjes hebben een scherpe, peperige smaak. De bloemetjes zijn iets minder sterk dan de blaadjes, maar je kan ze allebei eten. Kan je de plantjes niet vinden, gebruik dan tuinkers. Dat lijkt erop, alhoewel het wel minder sterk is van smaak. Maak deze salade bijvoorbeeld als onderdeel van dit salade menu.
Ingrediënten voor 4 personen
350 gr garnalen
3 limoenen
1 sinaasappel
200 ml kokosmelk
2 cm verse gember
1 teentje knoflook
1 chilipepertje
6 radijsjes
2 tomaten
1 avocado
8 blaadjes en 4 bloemetjes oost-indische kers
1 krop romaine sla
1 el olijfolie
8 tot 12 maistortilla's (ca 15 cm doorsnee)
Olie om in te bakken
Aan de slag met deze ceviche salade met garnalen
- Maak de garnalen schoon en snij over de lengte doormidden. Breng een pan water aan de kook en kook de garnalen een halve tot hele minuut. Schep daarna op een bord en laat afkoelen.
- Verhit een laag olie in een koekenpan en frituur de maistortilla's in ongeveer 1 minuut per kant goudbruin. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak er 2 of 3 per persoon.
- Snij met een dunschiller een paar stukjes van de sinaasappelschil af en hou apart. Pers de sinaasappel uit en doe het sap in een kom. Pers ook de limoenen uit en doe het sap in de kom. Roer de kokosmelk erdoor.
- Snij de gember, knoflook en het pepertje heel fijn. Roer door de tijgermelk, maar bewaar de helft van het pepertje voor garnering. Snij de sinaasappelschil in dunne reepjes, ook als garnering.
- Snij de radijsjes in plakjes, de romaine sla over de lengte in repen en de tomaten in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snij ook in blokjes. Meng door elkaar in een kom.
- Snij de blaadjes van de Oost-Indische kers fijn, hou de bloemetjes heel en apart. Roer de blaadjes samen met de olijfolie door de groenten.
- Schep de garnalen door de tijgermelk en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat 10 minuten staan.
- Schep de garnalen met een schuimspaan uit de tijgermelk en roer door de salade. Schep naar smaak tijgermelk door de salade als dressing.
- Verdeel de salade over de maistortilla's, garneer de rode peper, sinaasappelschil en met een bloemetje. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Lijkt deze ceviche salade je wat? Dan vind je deze recepten ook lekker:
Reactie plaatsen
Reacties