Tijd voor gezond(er) menu, bestaande uit 3 salades. En nee, alleen maar salades eten tijdens een dinertje is echt niet saai! Je kan namelijk super goed variëren met salades en met de juiste ingrediënten zit er megaveel smaak in jouw salades! En nog een voordeel, je hoeft er geen masterchef voor te zijn, salades maken is supermakkelijk.
Dit menu start met een Griekse orzo salade met gebakken feta, oftewel saganaki. Heerlijk met ui, tomaat, olijven, knoflook, oregano en peterselie. Dan zet je een ceviche salade met garnaal op tafel, die je serveert op knapperige maistortilla's. Lekker fris en zomers. Het toetje is een fruitsalade met citroenroom, kies jouw favoriete fruit en maak slagroom met limoncello en lemon curd. Die room is natuurlijk niet gezond, maar er zitten genoeg vitamientjes in dit menu om dat te compenseren ;)
Ingrediënten voor 4 personen
Orzo salade met gebakken feta
150 gr orzo
250 gr cherrytomaten
1 kleine rode ui
2 el verse oregano
2 el verse peterselie
50 gr olijven (zonder pit)
75 gr veldsla
3 el olijfolie
1/2 tl knoflookpasta
200 gr feta
40 gr bloem
1 ei
55 gr paneermeel
Ceviche salade met garnalen
350 gr garnalen
3 limoenen
1 sinaasappel
200 ml kokosmelk
2 cm verse gember
1 teentje knoflook
1 chilipepertje
6 radijsjes
2 tomaten
1 avocado
8 blaadjes en 4 bloemetjes oost-indische kers
1 krop romaine sla
1 el olijfolie
8 tot 12 maistortilla's (ca 15 cm doorsnee)
Zo maak je het salade menu
Voor dit menu kan je alles van te voren voorbereiden, eigenlijk hoef je de verschillende ingrediënten van de salades alleen nog samen te voegen als jullie gaan eten. Super handig dus!
Fruitsalade met citroenroom
Voor deze fruisalade marineer je het fruit in een siroop van passievrucht en limoncello, heerlijk zomers. Ik gebruikte pruimen, perziken en druiven, maar kies vooral het fruit dat jij het lekkerste vindt. Je kunt het fruit van te voren vast snijden en marineren en bereidt ook de room vast voor. Dan hoef je het alleen nog mooi te serveren.
Bekijk hier het recept voor fruitsalade met citroenroom >>
Orzo salade met gebakken feta
Deze salade is een aanrader, niet alleen lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht (met wat extra orzo) of als bijgerecht bij een BBQ. Je kan de orzo salade helemaal voorbereiden t/m stap 6. Als alles afgekoeld is roer je de groenten door de orzo en strooi je de krokante feta blokjes eroverheen.
Klik hier voor het recept voor Griekse orzo salade met gebakken feta >>
Ceviche salade met garnalen
Ceviche is een heerlijk, zomers visgerecht in dit geval met garnalen. Die laat je garen in zogenaamde tijgermelk, een mengsel van citrussap en kokosmelk. Je kan alle onderdelen van de salade klaarmaken, maar meng de garnalen pas zo'n 10 minuten van te voren door de tijgermelk. Anders worden ze te gaar. En schep de salade pas met serveren op de krokante tortilla's.
Hier vind je het recept voor ceviche salade met garnalen >>
Reactie plaatsen
Reacties