Deze salade kan je zowel als voor-, hoofd- en bijgerecht op tafel zetten, bijvoorbeeld bij een BBQ. Ik serveerde het als voorgerecht bij het salade menu. De salade is gebaseerd de Griekse keuken, met onder andere tomaat, ui, oregano, peterselie en olijven. De basis is orzo en je maakt er krokant gebakken feta bij, oftewel saganaki. Een goed gevulde salade dus!
Ingrediënten voor 4 personen
(serveer je het als hoofdgerecht, dan is dit voor 2 à 3 personen)
150 gr orzo
250 gr cherrytomaten
1 kleine rode ui
2 el verse oregano
2 el verse peterselie
50 gr olijven (zonder pit)
75 gr veldsla
3 el olijfolie
1/2 tl knoflookpasta
200 gr feta
40 gr bloem
1 ei
55 gr paneermeel
Olie om in te bakken
Zo maak je deze Griekse orzo salade met gebakken feta
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de orzo gaar volgens de uitleg op de verpakking.
- Meng ondertussen de olijfolie met de knoflookpuree. Giet de orzo af en roer de knoflookolie erdoor. Laat helemaal afkoelen.
- Snij ondertussen de rode ui in smalle parten, of snipper zodat de ui iets minder sterk aanwezig is (net wat je lekker vindt). Halveer de cherrytomaten, snij de olijven in plakjes en snij de oregano en peterselie fijn. Meng alles vast door elkaar in een ruime schaal.
- Snij de feta in blokjes en zet 3 kommetjes klaar, de eerste met bloem, de tweede ei (losgeroerd) en de derde met paneermeel.
- Haal nu de blokjes feta door de bloem, het ei en dan het paneermeel zodat alle kanten goed bedekt zijn.
- Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de feta aan alle kanten goudbruin, dat duurt alles bij elkaar 5 tot 10 minuten afhankelijk van de temperatuur van de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Schep de groenten door de afgekoelde orzo, schep op een mooi bord en leg de feta blokjes erop. Bestrooi met een beetje versgemalen peper.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens een van deze salades:
Reactie plaatsen
Reacties