"Ik ga picknicken en neem mee...." Ja, wat is nou eigenlijk een goed gerecht om mee te nemen naar een picknick. Je kan natuurlijk gewoon wat broodjes en beleg inpakken, met een goed humeur en gezellig gezelschap is het dan natuurlijk al gauw goed. Maar dat kan beter! Met deze 3 recepten lift je jouw picknick naar een hoger niveau.
Als eerste een heerlijke groene salade met couscous en tonijn. Lekker veel groentjes en op smaak gebracht met knoflook, munt en peterselie. Dan snij je de stromboli aan, een gevuld Italiaans brood. Super handig, want het beleg zit er al in. Je hoeft het dus alleen nog maar in plakken te snijden. En ook een picknick heeft een toetje nodig, tropische, zoete plaattaartjes met lemon curd en ananas.
Ingrediënten voor 6 personen
Groene couscoussalade met tonijn
300 gr bimi
265 gr couscous
300 ml water
2 el olijfolie
125 gr spinazie
150 gr komkommer
125 gr tuinerwtjes
2 teentjes knoflook
4 à 5 takjes munt
4 à 5 takjes peterselie
225 gr tonijn uit blik (in water, uitlekgewicht)
Stromboli
450 gr bloem + extra om te bestuiven
7 gr gist
0,5 tl suiker
300 ml melk
1 ei
2 tl zout
1 puntpaprika
125 gr parmezaan
100 tot 125 gr passata
0,5 tl gedroogde oregano
0,5 tl gedroogde basilicum
100 gr plakken salami
Ca. 40 gr gorgonzola
1 el olijfolie
Zo maak je het picknick menu
Uiteraard kan je alle gerechten van te voren klaarmaken. Ze zijn allemaal zowel koud als warm lekker en ze zijn makkelijk mee te nemen in jouw picknick mand. Zorg dat je een snijplank, broodmes, opscheplepel en 6 kommetjes voor de salade inpakt en jullie picknick wordt een succes!
Stromboli
Als eerste maak je de stromboli, het deeg moet namelijk wel een tijdje rijzen. In die tijd kun je meteen alvast aan de slag met de plaattaartjes, lekker efficiënt. Ik maakte deze stromboli met een beetje gorgonzola, hou je daar niet van, vervang het gewoon voor een kaas die je wel lekker vind, zoals mozzarella of zachte geitenkaas.
Bekijk hier het recept voor stromboli >>
Plaattaartjes met lemon curd en ananas
Als tweede bereid je de plaattaatjes voor. Meestal is een plaattaart net zo groot als je bakplaat, maar met een picknick zijn kleinere stukjes toch handiger. Stapel ze op in een hoog bakje, met steeds een stukje bakpapier ertussen, zo neem je ze makkelijk mee.
Klik hier voor het recept voor plaattaartjes met lemon curd en ananas >>
Groene couscoussalade met tonijn
Dan de salade, niet alleen een aanrader voor tijdens een picknick. Dit is ook een heerlijk hoofdgerecht, zeker op warme dagen! Of neem mee naar je werk als lunch. Je kan hem gewoon helemaal klaar maken, bewaar in de koelkast tot je op pad gaat.
Hier vind je het recept voor de groene couscoussalade met tonijn >>
Reactie plaatsen
Reacties