Groene couscoussalade met tonijn

Deze salade is perfect voor allerlei momenten, zo maakte ik hem als voorgerecht bij dit picknick menu, maar maak hem vooral ook als hoofdgerecht op warme dagen of neem hem mee naar je werk als lunch.

Je mengt lekker veel groentes met couscous en tonijn en brengt de salade op smaak met munt, peterselie en knoflook. Je kan ook lekker zelf variëren met groenten. Of voeg eens gerookte kip toe in plaats van tonijn.

Ingrediënten voor 6 personen 

(Maak je het als hoofdgerecht, dan is dit genoeg voor 3 à 4 personen)

300 gr bimi
265 gr couscous
300 ml water
2 el olijfolie
125 gr spinazie
150 gr komkommer
125 gr tuinerwtjes
2 teentjes knoflook
4 à 5 takjes munt
4 à 5 takjes peterselie
225 gr tonijn uit blik (in water, uitlekgewicht)

KokenKoken

Aan de slag met deze groene couscoussalade met tonijn

  1. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en breng aan de kook voor de bimi. Breng ook de 300 ml water aan de kook voor de couscous.
  2. Doe de couscous in een kom en meng de 2 el olijfolie erdoor. Giet het gekookte water erbij en roer nog even door. Dek af en laat 10 minuten staan.
  3. Kook de bimi 5 minuten en spoel dan onder koud water. Laat even uitlekken.
  4. Laat de tonijn uitlekken.
  5. Snij ondertussen de spinazie en de komkommer in reepjes. Doe de erwten in een bakje en giet er heet water bij, laat 5 minuten staan en giet dan af. Snij de blaadjes van de munt en de peterselie fijn.
  6. Snij de bimi in stukken. Verhit een beetje olie in een koekenpan en roerbak de bimi 5 minuten (of langer als je dat lekkerder vindt), pers dan de knoflook erbij uit en bak nog 1 à 2 minuten.
  7. Roer de couscous los en breng op smaak met peper en zout. Roer alle groenten, de kruiden en de tonijn erdoor.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze salades:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.