Spekkoek panna cotta met pandan

Gepubliceerd op 28 november 2023 om 06:45

Deze panna cotta is zó lekker! Hij smaakt heerlijk naar spekkoek dankzij de Spekkoek likeur van Sayah. Als je van spekkoek houdt moet  je deze echt proberen. En panna cotta is ook nog eens heel makkelijk te maken. Zo lang je de juiste verhoudingen van room, likeur en gelatine aanhoudt kan het niet verkeerd gaan. En die staan dus gewoon in dit recept :)

Je maakt voor 4 personen 8 kleine panna cotta's, aan de helft voeg je een beetje pandan pasta toe. Zo krijg je 2 smaken en kleuren, net als bij pandan spekkoek.

Ik gebruikte siliconenvormpjes van halve rondjes, in dat geval moet de panna cotta een tijdje de vriezer in om netjes uit de vormpjes te halen. Vervolgens moet je ze ook weer helemaal laten ontdooien. Om sneller klaar te zijn kan je ze ook gewoon in glaasjes serveren. Of gebruik timbaalvormpjes, die zijn conisch en daar glijdt de panna cotta makkelijk uit.

Ingrediënten voor 4 personen

320 ml slagroom
180 ml spekkoek likeur
25 gr bruine basterdsuiker
25 gr suiker
3,5 blaadjes gelatine
0,25 tl pandan pasta
Stukje pandan spekkoek

8 vormpjes van ca. 70 ml

Zo maak je deze spekkoek panna cotta

  1. Doe de gelatineblaadjes in een kom koud water en laat 5 tot 10 minuten weken.
  2. Doe de bruine basterdsuiker, de helft van de slagroom en de helft van de likeur in een pannetje en warm op. Laat eerst rustig de suiker oplossen, verhoog daarna de temperatuur en breng het aan de kook.
  3. Haal zodra het kookt van het vuur, knijp de helft van de gelatine uit en los op in het roommengsel.
  4. Verdeel de over 4 vormpjes.
  5. Doe nu de rest van de slagroom en likeur in de pan met de suiker. Laat de suiker weer oplossen en breng aan de kook.
  6. Roer dan de pandan pasta en gelatine erdoor en verdeel de rest van de panna cotta over 4 andere vormpjes.
    TIP: laat eerst de spekkoek panna cotta opstijven en giet dan de pandan panna cotta eroverheen, zodat je één panna cotta hebt met 2 kleuren.
  7. Laat de panna cotta een paar uur opstijven in de koelkast, of in de vriezer als je siliconen vormpjes gebruikt.
  8. Haal de panna cotta voorzichtig uit de vormpjes, snij eventueel voorzichtig los langs het bovenste randje. Laat helemaal ontdooien als het uit de vriezer komt.
  9. Serveer met wat plakjes spekkoek en een glaasje spekkoek likeur.

Eet smakelijk!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Maak er een menu van met deze gerechten: