Gevulde thee eieren

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 06:45

In een leuk kookboekje over streetfood kwam ik een recept voor thee eieren. Een delicatesse die in China en vooral Taiwan op iedere straathoek te krijgen is. Je kookt de eieren in een mengsel van thee en sojasaus met wat steranijs. Dat geeft een bijzonder uiterlijk en vooral ook een lekkere smaak. Ik besloot er een gevuld eitje van te maken en dat zorgt voor een lekkere borrelhap!

Ingrediënten voor 12 gevulde thee eitjes

6 eieren
2 zakjes zwarte thee
2 steranijs
60 ml donkere sojasaus + 1 tl
0,5 tot 1 tl chilipoeder
35 gr mayonaise
1 bosui
Eventueel een snuf 5 spices poeder

Zo maak je gevulde thee eieren

  1. Kook de eieren, zodat ze hardgekookt zijn ( ik deed dat gewoon in een eierkoker).
  2. Laat ze afkoelen en tik daarna de eierschalen kapot, maar pel de eieren niet. Op die manier trekt de smaak straks in de eieren en ontstaat er tegelijk een mooi patroon in de eieren.
  3. Leg de eieren in een pan, zorg dat ze allemaal naast elkaar op de bodem passen. Voeg de sojasaus, theezakjes en steranijs toe. Giet er voldoende water bij, zodat de eieren onder water staan.
  4. Breng aan de kook en laat 90 minuten zachtjes pruttelen. Giet daarna af en laat de eieren afkoelen.
  5. Pel de eieren en snij over de lengte doormidden. Schep voorzichtig de dooiers eruit en doe in een kom.
  6. Snij de bosui fijn en hou het geel en wit apart van elkaar.
  7. Voeg de mayo, sojasaus, het witte deel van de bosui en het chilipoeder toe aan de eidooiers en prak goed door elkaar. Begin met 0,5 tl chilipoeder en proef daarna of je meer wilt toevoegen.
  8. Verdeel de vulling over de eieren, eventueel met behulp van een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  9. Bestrooi met het groene deel van de bosui en, als je ervan houdt ook nog met wat 5 spices poeder.

Eet smakelijk!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ga je lekker borrelen? Probeer ook deze borrelhapjes eens:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.