Uientaartjes met blauwe bessen, bramen en gorgonzola

Deze taartjes zijn een heerlijk voorgerechtje tijdens een uitgebreid etentje. Heerlijk crunchy bladerdeeg met daarop een smaakbommetje van ui, bramen, blauwe bessen en gorgonzola. En je hoeft gelukkig geen masterchef te zijn om ze te maken.

Want je maakt ze heel makkelijk in slechts 6 stappen met kant-en-klaar bladerdeeg uit de vriezer. En toch hebben ze echt een wow-factor als je ze op tafel zet. Zeker zodra je gasten een hapje geproefd hebben :)

Ingrediënten voor 6 taartjes

6 blaadjes diepvries bladerdeeg
40 gr blauwe bessen (diepvries)
16 bramen
1 kleine rode ui
1 kleine gele ui
1 tl gedroogde tijm
75 gr gorgonzola piccante
1 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
1 ei

KokenKoken

Zo maak je deze makkelijke uientaartjes

  1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat onder een vochtige theedoek ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de uien grof en doe in een kom. Meng met de tijm, blauwe bessen, bramen en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij rondjes uit de plakjes bladerdeeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Schep in het midden van ieder plakjes een flinke hoop van het uienmengsel, hou de randjes vrij.
  4. Snij de gorgonzola in stukjes en leg bovenop het uienmengsel, zo smelt het er straks helemaal overheen.
  5. Roer het ei los in een kommetje en bestrijk de randjes van het bladerdeeg met ei.
  6. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde. Serveer direct terwijl ze nog warm zijn.

Eet smakelijk!

Combineer de uientaartjes met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.