Gevulde pompoenbroodjes

Al heel lang wilde ik dit soort broodjes in pompoenvorm maken. En gelukkig zijn ze supergoed gelukt. Een superleuk klusje op een regenachtige herfstdag, met daarna dus ook nog heerlijk broodjes om te eten. Ik maakte er 8, maar die waren zo snel op dat ik besloot het recept maar meteen voor 16 stuks online te zetten. Geloof me, je wilt er zoveel mogelijk!

Deze mooie broodjes vul je met een mengsel van kipgehakt, pompoenpuree en cheddar. Je hebt dus ook verder geen beleg meer nodig. Serveer ze bij een lunch, uitgebreide borrel of als voorgerecht bij een etentje.

KokenKoken

Ingrediënten voor 16 stuks

300 ml melk
7 gr gist
1 tl suiker
465 gr bloem
1 tl zout
1 ei (+1 om te bestrijken)
80 gr cheddar
2 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde rozemarijn
Vulling
400 gr pompoenblokjes
200 gr kipgehakt
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
40 gr cheddar
Peper en zout naar smaak

16 cashewnoten
64 stukjes (rollade)touw van ca 25 cm

Zo maak je deze gevulde pompoenbroodjes

  1. Start met de vulling, zodat deze helemaal kan afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Hussel alles goed door elkaar en bak ca. 40 minuten in de warme oven.
  3. Rasp ondertussen de cheddar (voor het brood en voor de vulling).
  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak het kipgehakt rul met de rozemarijn, tijm en peper en zout naar smaak.
  5. Prak de pompoen tot een fijne puree met een vork en roer het kipgehakt en de cheddar erdoor. Proef even voeg naar smaak extra peper en zout toe. Laat helemaal afkoelen.
  6. Warm voor het brood de melk iets op tot handwarm, dit kan in een pannetje of in de magnetron.
  7. Roer de suiker en gist door elkaar in een kommetje en roer en een juslepel warme melk door.
  8. Roer in een grote kom de bloem, het zout, de tijm en rozemarijn door elkaar. Roer het ei los en roer samen met het gistmengsel en de rest can de melk door het bloem.
  9. Kneed het mengsel in ongeveer 10 minuten tot een mooi elastisch deeg. Leg in een ingevette kom en dek die af met een stuk ingevet huishoudfolie. Laat een uur rijzen op een warme plek.
  10. Sla het deeg na een uur terug en kneed de cheddar erdoor. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken.
  11. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  12. Rol een stukje deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lapje van ongeveer 10 cm doorsnee. Schep er een eetlepel vulling op en vouw het deeg dicht. Maak er een bolletje van.
  13. Leg 4 stukjes touw als een kruis op elkaar en leg het deegbolletje in het midden. Knoop de touwtjes bovenop vast, zodat het broodje in 8 partjes verdeeld wordt. Knoop het niet te strak, want het deeg rijst nog verder.
  14. Leg het broodje op een bakplaat met bakpaper en dek af met ingevet huishoudfolie. Herhaal stappen 12 en 13 voor alle broodjes.
  15. Laat nog eens drie kwartier rijzen en bestrijk de broodjes dan met losgeroerd ei.
  16. Bak de broodjes in 20 minuten gaar in de oven en laat iets afkoelen, zodat je bij de volgende stap je handen niet brand.
  17. Verwijder nu voorzichtig alle touwtjes, dit is een beetje een gepriegel, maar bedenk dat je straks heerlijke broodjes hebt ;)
  18. Steek een cashewnoot in het midden van ieder broodje als steeltje en serveer de broodjes het liefst als ze nog een beetje warm zijn (warm ze gewoon even opnieuw op als je ze van te voren hebt gemaakt).

Eet smakelijk!


Deze broodrecepten wil je ook proberen!