Gemarineerde manchego

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 06:47

Wil je de vrijdagmiddagborrel naar een hoger niveau brengen? Dan bedoel ik niet dat je heel serieuze gesprekken hoeft te gaan voeren, ik heb het natuurlijk gewoon over de borrelhapjes. Want je borrel wordt een stuk lekkerder als je de standaard blokjes kaas vervangt voor deze gemarineerde manchego.

Dit Spaanse kaasje is vrij neutraal van smaak, je brengt de kaas op smaak met een marinade van tijm, rozemarijn, honing, olijfolie en peper. Gewoon 's ochtends even in de marinade zetten en genieten tijdens de borrel 's avonds of bij dit tapas menu!

Ingrediënten voor 12 puntjes

Ca. 200 gr manchego
Flinke tak rozemarijn
1 tl tijm (gedroogd of vers)
Kwart rood pepertje
20 gr honing
75 gr olijfolie

DrankDrank

Zo maak je gemarineerde manchego

  1. Verwijder de korstjes aan de zijkant en snij de manchego voorzichtig in 12 plakken, leg op een bord of schaal met een randje.
  2. Meng in een kommetje de honing en de olijfolie goed door elkaar.
  3. Verwijder de pitjes van het pepertje en snij in dunne halve ringetjes. Rits de naaldjes van de rozemarijn en eventueel de tijm en snij fijn.
  4. Meng door de olijfolie en giet dit over de kaas heen, zorg dat alle plakken goed bedekt zijn met de marinade. Dek af met folie en laat ten minste 2 uur marineren.
  5. Serveer de gemarineerde manchego op kamertemperatuur, dus haal zeker een uur van te voren uit de koelkast.

Eet smakelijk!


Ook lekker bij de borrel: