Kaasvlinders zijn een van mijn favoriete snackjes. Niet erg gezond, maar wel heel lekker. En zelf maken is nog lekkerder, het is nog makkelijk ook. Je hebt in principe alleen bladerdeeg, kaas en een oven nodig.
Maar het kan ook iets bijzonderder dan alleen gewone kaas. Ik maakte 3 soorten. Eén met pesto en parmezaan, één met ham en kaas en één met blauwe kaas. Allemaal erg lekker! Met deze recepten maak je 15 tot 20 kaasvlinders per soort, genoeg voor een lekkere borrel met z'n vieren.
Ingrediënten
Pesto-parmezaanvlinders
3 blaadjes diepvries bladerdeeg
3 el pesto
40 gr parmezaan (geraspt)
Ham-kaasvlinders
3 blaadjes diepvries bladerdeeg
0,5 tl pikante paprikapoeder
50 gr belegen kaas (geraspt)
2 plakken beenham (in stukjes gesneden)
Blauwe kaasvlinders
3 blaadjes diepvries bladerdeeg
70 gr blauwe kaas
Zo maak je de kaasvlinders
- Laat het bladerdeeg ontdooien onder een vochtige doek. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden.
- Plak voor alle 3 de soorten kaasvlinders 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar. Snij het derde plakje doormidden en plak de 2 helften aan de korte kant aan elkaar vast en vervolgens0met de lange kant aan de 2 hele plakken, zodat je een bladerdeegplak van 2 breed en anderhalf hoog hebt.
- Verdeel nu de pesto en parmezaan, het paprikapoeder en de belegen kaas en ham, de blauwe kaas over de 3 plakken bladerdeeg. Hou een randje langs de lange kanten vrij.
- Druk de kaas (en ham) goed aan. Rol het bladerdeeg vanaf beide lange kanten naar het midden toe. Druk steeds voorzichtig aan, zodat het goed blijft plakken.
- Snij 15 tot 20 plakjes van iedere rol en leg op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de kaasvlinders in ongeveer 14 minuten gaar.
Reactie plaatsen
Reacties