Deze kwarktaart bestaat uit melk- en witte chocola, met een crunchy bodem van Oreo koekjes. Klinkt goed toch? Ik vond hem heerlijk! Zeker een aanrader als je van kwarktaart en van chocola houdt!
Vroeger maakte ik kwarktaart altijd uit een pakje, maar het is heel makkelijk helemaal zelf te maken. Voordeel is dat je dan ook nog lekker kan variëren in het soort bodem en in de smaak van de kwark.
Ingrediënten voor een taart van 24 cm
175 gr Oreo's
40 gr boter
500 gr volle kwark
300 ml slagroom
50 gr witte basterdsuiker
150 gr witte chocola
150 gr melkchocola
6 blaadjes gelatine
Aan de slag
- Leg de blaadjes gelatine in koud water om te weken.
- Bekleed de bodem van de springvorm met huishoudfolie en de rand met acetaatfolie (of ook huishoudfolie als je geen acetaatfolie hebt).
- Smelt de boter en maal de Oreo's fijn. Mix door elkaar en verspreid over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel, en zet tot stap 9 in de koelkast.
- Klop 250 ml slagroom lobbig met de suiker en klop daarna de kwark erdoor. Verdeel het mengsel in 2 kommen.
- Smelt beide chocolades au-bain-marie, in 2 schalen boven een pan met heet water.
- Verwarm ondertussen de overige 50 ml slagroom op laag vuur en los de gelatineblaadjes er 1 voor 1 in op.
- Roer de gesmolten witte chocola door de ene kom kwark en de melkchocola door de andere kom kwark.
- Roer dan door elk chocolademengsel de helft van het gelatinemengsel.
- Schep nu om en om een schep witte- en melkchocoladekwark in het midden van de bodem tot alles op is. Schud de vorm een beetje om de kwark goed te verspreiden en zet de taart ongeveer 6 uur in de koelkast om op te stijven.
- Haal uit de vorm en versier met chocola of fruit.