Kip kerrie pasteitjes

Gepubliceerd op 7 november 2023 om 06:45

Bladerdeeg is altijd een fijn ingrediënt om lekkere hapjes, gebak en broodjes mee te maken. Je kan er alle kanten mee op, van zoet tot hartig en van klein tot groot. En het is ook echt niet nodig om altijd zelf bladerdeeg te maken, ik heb eigenlijk altijd wat diepvriesbladerdeeg op voorraad.

Deze keer maakte ik er heerlijke kip kerrie pasteitjes mee, gevuld met een romige ragout. Die maak je dan weer wel helemaal zelf, maar dat is helemaal niet moeilijk en duurt zeker niet zo lang als bladerdeeg maken :)

Je maakt pulled chicken van kipdijfilet in een bouillon en die bouillon gebruik je vervolgens weer om de ragout mee te maken. Zo gaat er geen smaak verloren en wordt je pasteitje extra lekker. De kip roer je samen met wat erwtjes door de ragout voor je het in bladerdeeg schept en afbakt in de oven.

Ingrediënten voor 8 pasteitjes

250 gr kipdijfilet
0,75 kipbouillonblokje
2,5 tl kerriekruiden (of gebruik vadouvan)
1 sjalotje
1 knoflookteentje
150 ml water
20 gr bloem
20 gr boter
75 gr erwtjes
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 ei
Sesamzaadjes

Zo maak je deze kip kerrie pasteitjes

  1. Snij de sjalot en de knoflook fijn.
  2. Maak de kipdijfilets schoon (maar verwijder niet al het vet!) en snij grote filets doormidden. Bestrooi met een snuf zout en 1 tl kerriekruiden.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpannetje en fruit de ui en knoflook aan.
  4. Voeg de kip toe en bak 2 à 3 minuten per kant op hoog vuur. Voeg dan het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij.
  5. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en stoof het vlees in 10 tot 15 minuten zachtjes gaar.
  6. Doe de kip daarna in een kom, laat iets afkoelen en pluk daarna met 2 vorken in kleine reepjes.
  7. Smelt de boter in een pannetje, voeg de overige 1,5 tl kerriekruiden toe en bak 1 minuut. Doe dan de bloem erbij en bak ongeveer 2 minuten.
  8. Giet dan in delen de bouillon van de kip erbij. Roer het steeds eerst goed door tot het glad is voor je een volgende scheut toevoegt. Als alle bouillon erin zit heb je een dikke ragout.
  9. Haal van het vuur, proef even en voeg naar smaak peper toe, zout is waarschijnlijk niet nodig.
  10. Roer de kip en erwtjes door de ragout en laat helemaal afkoelen.
  11. Laat ondertussen je bladerdeeg ontdooien onder een lichtvochtige theedoek. En verwarm de oven voor op 210 graden (boven/onderwarmte)
  12. Zet een bakje water en een bakplaat met bakpapier klaar.
  13. Neem steeds 1 plakje bladerdeeg onder de theedoek vandaan,dan droogt de rest niet uit. Leg op een snijplank en snij op 1 helft schuine sneden in het deeg, dat wordt de bovenkant van je pasteitje.
  14. Schep één achtste van je ragout op de andere helft van het bladerdeeg, maar hou een randje leeg aan alle kanten.
  15. Doop je vinger in het kommetje water en strijk over de rand van het bladerdeeg. Vouw hem daarna dicht en druk goed aan. Gebruik daar eventueel een vork voor, dan krijg je ook meteen een mooi patroon langs het randje.
  16. Herhaal stap 13 t/m 15 voor de rest van het bladerdeeg en de ragout.
  17. Leg alle pasteitjes op de bakplaat met bakpapier. Roer het ei los en bestrijk de pasteitjes ermee. Bestrooi daarna met wat sesamzaadjes.
  18. Bak de pasteitjes in ongeveer 23 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  19. Laat iets afkoelen, maar eet ze als ze nog warm zijn. Als niet alles in één keer op gaat, kun je ze gewoon even opwarmen in de oven, 5 minuten op 180 graden.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Bak ook eens een van deze bladerdeeggerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.