Staat er een borrel op de planning? Daar hoort natuurlijk een lekkere snack bij. Deze bladerdeeghapjes zijn perfect bij een wat luxere borrel. Bladerdeegbakjes met appel, brie en honing, afgemaakt met een walnoot of cashewnoten (Ik vond zelf de cashewnoten het lekkerst, maar walnoten passen er ook goed bij). De brie smelt lekker over de appel heen en die honing karameliseert in de oven. Alles bij elkaar een heerlijke combi van hartig en zoet.
Ondanks de luxe uitstraling, heb je eigenlijk maar 5 makkelijk verkrijgbare ingrediënten nodig voor deze borrelhap. Voeg eventueel nog wat versgemalen peper en peterselie toe als garnering en dat is het. Nog een voordeel: het is makkelijk te maken en je kan het helemaal voorbereiden. Warm het gewoon nog even 5 tot 10 minuten op in een oven op 175 graden en smullen maar :)
Heb je tijd zat? Bak het bladerdeeg dan eerst alvast 10 minuten met een blindbakvulling, zodat het extra knapperig wordt (tussen stap 5 en 6 van het recept).
Ingrediënten voor 8 stuks
2 plakjes diepvriesbladerdeeg
ca. 3 kwart appel
80 gr brie
40 gr honing
8 halve walnoten of 16 cashewnoten
Zwarte peper en/of peterselie als garnering
Het recept voor deze bladerdeeghapjes
- Laat de bladerdeeg ontdooien onder een vochtige theedoek. Verwarm de oven voor op 190 tot 200 graden (boven- onderwarmte).
- Vet ondertussen 8 vormpjes van een muffinbakplaat in en leg er eventueel ook een stukje bakpapier in.
- Schil de appel en snij in kleine blokjes. Snij ook de brie in kleine blokjes.
- Snij ieder stuk bladerdeeg in vier vierkante plakjes en rol ze iets dunner uit met een deegroller.
- Leg dan in de bakvorm, zodat het een soort bakjes worden. Prik in de bodems met een vork wat gaatjes.
- Verdeel de appel over de bladerdeeg, vervolgens de brie, de honing en dan de walnoten of cashews.
- Zet in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar.
- Garneer met wat versgemalen peper en een takje peterselie. Serveer terwijl ze nog lekker warm zijn.
Eet smakelijk!
Meer lekkere hapjes voor bij de borrel:
Reactie plaatsen
Reacties