Chia-yoghurtpudding met mango, gember en kokos

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 06:47

Deze pudding maak je op basis van magere yoghurt, chiazaad en kokosmelk. Daar bovenop giet je een heerlijke puree van mango, gember en nog een beetje kokosmelk. Een lekker zomers en redelijk gezond toetje dat ik maakte voor het Weight Watchers menu. Na ruim 3 jaar foodbloggen was het namelijk echt tijd om wat af te vallen. Gelukkig kan je dan dus nog steeds hele lekkere toetjes eten!

In totaal is dit toetje 6 ww-punten, maar je kan de honing eventueel nog weglaten om 2 punten te besparen. De meeste ingrediënten zijn 0 punten en kun je dus onbeperkt eten. In dit geval de magere yoghurt, mango en de gember. Gebruik light kokosmelk, zodat het wel romig wordt maar met zo min mogelijk punten. Het chiazaad tovert de magere yoghurt om tot een dikke pudding. Hou er wel rekening mee dat het in totaal 3 uur moet opstijven in de koelkast.

Ingrediënten voor 4 toetjes

500 gr magere yoghurt (0 pnt)
100 ml kokosmelk light (4 pnt)
30 gr honing (7 pnt)
6 el chiazaad (6 pnt)
Mango puree
300 gr mangoblokjes (ca. 1 grote mango) (0 pnt)
1 tl verse gember (0 pnt)
0,5 tl limoensap (0 pnt)
50 ml kokosmelk light (2 pnt)
1 bl. gelatine (0 pnt)
1 el kokosrasp (5 pnt)

Zo maak je deze zomerse chia-yoghurtpudding

  1. Roer voor de pudding de yoghurt, kokosmelk, honing en het chiazaad door elkaar. Verdeel over 4 glaasjes.
  2. Dek af en zet een uurtje in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de mangopuree. Doe het gelatineblaadje in een bakje koud water en laat minimaal 5 minuten weken.
    Met 1 blaadje gelatine wordt het iets steviger, maar niet helemaal stijf. Wil je echt een soort dikke gelei, voeg dan 2 of 3 blaadjes gelatine toe.
  4. Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit af en dan in blokjes. Rasp de gember.
  5. Doe de mango, gember, kokosmelk light en het limoensap in een blender. Pureer tot een gladde puree.
  6. Doe ongeveer een derde van de puree in een pannetje en warm op. Los de gelatine erin op.
  7. Meng dan weer door de rest van de mangopuree.
  8. Schenk op de yoghurtpudding en dek weer af. Laat nog 2 uur opstijven in de koelkast.
  9. Verhit een pan zonder olie en bak de kokosrasp kort aan, zodat het goudgeel kleurt. Bewaar in een bakje.
  10. Strooi de rasp vlak voor het serveren op de pudding.

Eet smakelijk!

Serveer de chia-yoghurtpudding na een van deze gezonde hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.