Deze kipdrumsticks maakte ik als onderdeel van het Pub menu. Een heerlijk voorgerechtje, maar ook een lekkere borrelhap!
De drumsticks worden lekker sappig en smaakvol dankzij de marinade van karnemelk, knoflook, paprika, peper en zout. Het knapperige korstje maak je heel makkelijk met bloem en paprikapoeder. Dan alleen nog even in de oven en je hebt heerlijke drumsticks. Die maak je nog lekkerder door ze te dippen in de blauwe kaasdip die je erbij serveert.
Ingrediënten
1 kilo drumsticks
2 el karnemelk
0,5 tl knoflookpoeder
0,5 tl pikante paprikapoeder
0,25 tl witte peper
0,5 tl zout
1 ei
125 ml karnemelk
200 gr bloem
1,5 tl paprikapoeder
Blauwe kaas dip
100 gr zachte blauwe kaas
200 gr zure room
60 gr mayonaise
2 el citroensap
1 teen knoflook
Zo maak je de crunchy drumsticks met blauwe kaasdip
- Meng in een ruime kom de knoflookpoeder, peper, pikante paprikapoeder en het zout door elkaar. Roer de 2 eetlepels karnemelk daar doorheen. Voeg de kipdrumsticks toe en zorg dat ze allemaal goed bedekt zijn met een laagje marinade. Zet minimaal een uur afgedekt in de koelkast.
- Maak ondertussen de blauwe kaasdip: Pers de knoflook uit en doe samen met de zure room, mayonaise, citroensap en 75 gr van de blauwe kaas in een blender of keukenmachine. Maal tot een gladde saus.
- Verkruimel de overige blauwe kaas erbij en roer er samen met wat peper en zout doorheen. Proef even en voeg eventueel naar smaak nog wat peper, zout en/of citroensap toe. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- ongeveer een uur voordatje wilt gaan eten haal je de drumsticks uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar. Vet het bakpapier nog in met een klein beetje olie.
- Zet een schaal klaar met de bloem en paprika, en meng in een andere schaal het ei en de karnemelk door elkaar.
- Haal de kipdrumsticks eerst door het bloem, dan door het karnemelkmengsel en vervolgens weer door de bloem. Schud het teveel aan bloem er goed af en leg op de bakplaat.
- Bak de kip in 40 tot 45 minuten gaar in de oven. Draai ze halverwege om.
- Serveer met de blauwe kaasdip en een lekker biertje.
Reactie plaatsen
Reacties