Bruschetta met gepekelde tonijn en appel

Bruschetta 2.0, of misschien wel 3.0. Deze bruschetta is echt next level met heerlijke gepekelde tonijn en frisse appel. Een heerlijke, luxe start van een etentje, of lekker bij een uitgebreide borrel. Begin wel op tijd, want de tonijn moet 3 tot 4 uur pekelen.

Daarna snij je de  tonijn en appel in kleine blokjes. Je serveert het op lekkere knapperige stukjes stokbrood met knoflook en een appelmayonaise. Een heerlijke combinatie van zoet, zout en umami.

Ingrediënten voor 12 stuks (4 personen)

160 gr tonijnsteak
250 gr zout
165 gr suiker
0,25 tl versgemalen peper
0,5 tl gemberpoeder
Halve appel
1 tl citroensap
1 stokbrood
Grote teen knoflook
Dille voor garnering
Appelmayonaise
45 gr mayonaise
45 gr appelmoes
50 ml slagroom
Peper en zout naar smaak

Boodschappen bezorgen

Zo maak je tonijn bruschetta met appel

  1. Snij de tonijn over de dunne kant doormidden, zodat je 2 dunnere tonijnsteaks krijgt.
  2. Meng het zout, suiker, de peper en het gemberpoeder door elkaar. Schep een derde van het mengsel in een schaal.
  3. Leg de eerste halve tonijnsteak erop en schep daarop nog een derde van de pekel. Leg het andere stuk tonijn erop en schep de rest van de pekel erover, zodat de tonijn helemaal bedekt is met pekel.
  4. Dek de schaal af met folie en zet 3 uur in de koelkast om de tonijn goed te laten pekelen.
  5. Klop ondertussen de slagroom lobbig (iets dikker dan yoghurt).
  6. Roer de mayo en appelmoes door elkaar. Schep dan ongeveer 30 gr van de opgeklopte slagroom erdoor, zodat de saus luchtiger wordt. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  7. Snij het stokbrood in 12 schuine plakken en besprenkel ze met olijfolie.
  8. Verhit een droge pan en bak de plakken stokbrood knapperig, draai regelmatig om zodat het niet verbrand.
  9. Laat het brood iets afkoelen, snij de knoflook door en wrijf de plakken brood ermee in.
  10. Als de tonijn klaar is met pekelen, snij je het in kleine blokjes. Schil de appel en snij in even grote blokjes. Meng de appel met citroensap, zodat het niet te snel bruin wordt. Roer dan door de tonijn.
  11. Smeer op ieder broodje een beetje appelmayonaise. Leg dan het tonijn-appelmengsel erop.
  12. Garneer de bruschetta met dille en serveer met de rest van de saus.

Eet smakelijk!


Maak er een lekker Italiaans menu van met een van deze hoofdgerechten en toetjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.