Gino’s pasta met courgette en citroen

Gepubliceerd op 21 mei 2024 om 06:45

Deze pasta is gebaseerd op een recept uit het boek Buonissimo! van de Italiaanse chef Gino D’acampo. Hij laat hiermee zien dat je echt niet veel nodig hebt om een heerlijke pasta op tafel te zetten. Alhoewel ik er nog wel ui, knoflook en spekreepjes aan toevoegde. Die laatste laat je gewoon weg als je liever vegetarisch kookt. En wil je een vegan gerecht? Vervang de parmezaan dan voor een plantaardige variant, of laat ook weg.

De courgette en citroen zorgen ervoor dat het een lekker lichte en frisse maaltijd wordt, maar toch goed vullend dankzij de pasta. Het is ook een lekker snel gerecht, alles bij elkaar staat het in ongeveer 25 à 30 minuten op tafel.

Gino is trouwens regelmatig te zien op 24 Kitchen, waar hij onder andere Italië door reist en heerlijke Italiaanse gerechten laat zien. Maar mijn favoriete programma met Gino is toch wel de serie waar hij samen met Gordon Ramsay en Fred Sirieix op road trip gaat. Het gaat natuurlijk over allerlei lekkere lokale gerechten, maar wel gepaard met een hoop humor die vooral voortkomt uit een continue strijd om elkaar te overtreffen. Een aanrader om te kijken!

Ingrediënten voor 2personen

145 gr spaghetti
1 grote courgette
1 teen knoflook
1 kleine ui
100 gr gerookte spekreepjes
0,25 tl chilivlokken
Halve citroen
2 tl pijnboompitten
30 gr parmezaan
Zout naar smaak

Zo maak je deze pasta met courgette en citroen

  1. Zet een pan met ongeveer anderhalve liter water en flink wat zout op het vuur en breng aan de kook.
  2. Rasp de courgette met een grove rasp, doe in een schone theedoek en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit.
  3. Snij de knoflook en ui fijn. Snij de spekreepjes in iets kleinere stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers uit.
  4. Verhit een heel klein drupje olie in een ruime koekenpan en bak de spekjes 5 tot 10 minuten tot ze krokant zijn. Schep met een schuimspaan in een bakje met een stuk keukenpapier om uit te lekken. Spoel de pan schoon.
  5. Kook nu de pasta in ongeveer 8 minuten al dente.
  6. Verhit ondertussen een scheutje olie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en courgette 5 minuten op middelhoog vuur.
  7. Voeg dan de pijnboompitjes, citroenrasp en sap en de chilivlokken toe. Bak nog ongeveer 3 minuten.
  8. Giet de pasta af en voeg toe aan de courgette. Roer alles goed door en bak nog een half minuutje.
  9. Schep op 2 borden, rasp de parmezaan erover en garneer met de spekreepjes.

Eet smakelijk!


Maak er een Italiaans menu van met de voorgerechten en toetjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.