Nutella liefhebbers opgelet! Deze makkelijke Nutellla mousse is een ideaal toetje, want het smaakt superlekker (naar Nutella, duh) en het is binnen 10 minuten klaar. Je moet het nog wel even 2 uur laten opstijven in de koelkast, maar dan heb je mooi de tijd om de rest van jouw diner te bereiden.
Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, maar kunt nog wat hazelnoten, munt, geraspte chocola of hagelslag toevoegen als garnering. Of maak het af met een lekkere toef slagroom.
Ingrediënten voor 6 personen
600 ml slagroom
400 gr Nutella
3 blaadjes gelatine
Garnering, zoals hagelslag, munt, hazelnoten of geraspte chocola
Zo maak je snelle Nutella mousse
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Doe de Nutella in een steelpannetje en warm op middellaag vuur langzaam op, tot het vloeibaar wordt.
- Klop ondertussen de koude slagroom lobbig, het hoeft niet helemaal stijf.
- Roer de gelatine door de Nutella, roer er daarna ongeveer een derde van de slagroom door en haal van het vuur.
- Giet het Nutella mengsel bij de rest van de slagroom en klop nog een minuut goed door.
- Verdeel de mousse over 6 glaasjes en zet ongeveer 2 uur afgedekt in de koelkast.
- Garneer de mousse voor het serveren nog met geroosterde hazelnoten en munt, of chocola, hagelslag of een andere garnering.
Eet smakelijk!
Tip: je kan deze mousse met ieder soort chocopasta maken die je wilt, bijvoorbeeld deze witte en pure chocomousse.
Serveer de Nutella mousse na een van deze hoofdgerechten:
Reactie plaatsen
Reacties