Asperge traybake met zalm

Gepubliceerd op 4 juni 2024 om 06:45

Deze traybake is een heerlijke manier om asperges te eten. Weer eens wat anders dan gewoon gekookt, alhoewel dat ook heerlijk is. Door ze in de oven te bakken blijven de asperges iets knapperiger dan wanneer je ze kookt.  Je bakt alles gewoon op een bakplaat in de oven, dus dat is lekker makkelijk. Tussendoor heb je zat tijd om nog wat anders te doen, of om gezellig met je familie of vrienden aan tafel te zitten met een lekker voorgerecht.

Naast de zalm en asperges, serveer je aardappels bij deze traybake. Die meng je met erwtjes en ingemaakte citroen. Ik verzon het terplekke om wat extra smaak toe te voegen en het is een heerlijke combi die ik zeker aan kan raden. Ik denk dat erwtjes met ingemaakte citroen ook gewoon lekker zijn als groente bij een gewone doordeweekse maaltijd!

Ingrediënten voor 2 personen

600 à 700 gr witte asperges
500 gr aardappels
300 gr zalmfilet
100 gr erwtjes
40 à 50 gr ingemaakte citroen
1,5 el olijfolie
peper en zout naar smaak
Kruidenmayonaise
4 el mayonaise
1 el water
1 tl mosterd
5 gr verse bieslook
10 gr verse peterselie (+ extra om te garneren)

Aan de slag met deze asperge traybake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Schil de asperges met een kaasschaaf (met een dunschiller kan ook, maar die schilt niet in 1 keer de hele schil eraf, dus dan moet je er vaker overheen).
  3. Schil de aardappels of was ze goed. Snij dan in 6 tot 8 parten, afhankelijk van de grootte van de aardappels.
  4. Leg de aardappels op een bakplaat met bakpapier en de asperges ernaast.
  5. Besprenkel met ca. 1 el van de olijfolie en met peper en zout. Hussel de aardappels door elkaar en daarna ook de asperges, zodat alles gelijk bedekt is met olie, peper en zout.
  6. Zet in de oven en bak 25 tot 30 minuten.
  7. Snij ondertussen de ingemaakte citroen in kleine stukjes en meng door de erwtjes.
  8. Besprenkel de zalm met de overgebleven halve el olie en bestrooi met peper en zout.
  9. Haal de bakplaat na 25 tot 30 minuten uit de oven, hussel de erwten en ingemaakte citroen door de aardappels en leg de zalm op de asperges.
  10. Bak het geheel nog 10 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe dik je zalm is en hoe gaar je hem wilt eten.
  11. Meng ondertussen de mayonaise, mosterd en het water door elkaar.
  12. Snij de bieslook en de blaadjes van de peterselie fijn en meng door de saus.
  13. Garneer de zalm en asperges met nog wat fijngesneden peterselie en serveer op de bakplaat met de saus er los bij.

Eet smakelijk!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Serveer de asperge traybake na een van deze voorgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.