Pasta zonder kaas, dat maak ik eigenlijk nooit, maar met deze tagliatelle heb je het niet nodig. Je maakt er namelijk een heerlijke saus bij van Vermentino, een lekkere Italiaanse witte wijn. Vermentino is een droge, frisse wijn die tegelijk ook wel een beetje fruitig is. Het past perfect bij vis en is dus ook een goede wijn om deze tagliatelle met zalm en garnalen mee te maken.
Naast de Vermentino gebruik je voor de saus ui, knoflook, rode pepertjes, dille, peterselie en paprikapoeder. Zo wordt het een heerlijke smaakvolle saus. Tel daar nog de garnalen en warm gerookte zalm bij en je hebt een feestje op je bord.
Ik maakte hem voor het witte wijn menu, maar je moet er wel rekening mee houden dat je deze pasta niet van te voren kunt maken. Dus bij een etentje sta je tussendoor nog wel even in de keuken. Zorg gewoon dat alles van te voren al afgewogen en gesneden klaar staat. Daarna ben je in 15 tot 20 minuten klaar met koken.
Aan de slag met deze tagliatelle en Vermentino saus
- Breng een ruime pan met water (ca. 2 liter) en zout aan de kook voor de pasta.
- Snij de ui, knoflook en pepertjes fijn. En hak de dille en peterselie fijn.
- Snij de tomaten in blokjes en de spinazie in grove repen.
- Verhit een beetje olie in een ruime hapjespan en fruit de ui, knoflook en peper aan met een snuf zout.
- Giet na een paar minuten de wijn in de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten flink inkoken, zodat de ongeveer twee derde tot de helft van de wijn over blijft in de pan.
- Voeg dan de tomaten, dille, peterselie, het paprikapoeder en de crème fraîche toe.
- Roer alles goeddoor elkaar en laat nog zo’n 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg dan de garnalen toe en roer steeds in delen de spinazie erdoor, tot het geslonken is.
- Voeg als laatste de warm gerookte zalm toe en roer erdoor.
- Giet de tagliatelle af in een vergiet en roer daarna door de saus. Laat nog een half minuten meebakken.
- Schep de pasta op 6 borden en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
Eet smakelijk!
Serveer een van deze toetjes na de tagliatelle met Vermentino saus: