Wil je een etentje starten met een licht en gezond voorgerecht? Dan is deze groentestoof de perfecte keuze! Lekker veel groenten die je stooft met een deksel van prosciutto. Heel makkelijk en vol smaak. Je kan 'm trouwens ook als hoofdgerecht maken, serveer er dan eventueel gebakken aardappeltjes bij.
Ik gebruikte broccoli, artisjok en erwtjes, maar je kan daarin lekker variëren. Let wel op dat alle groenten ongeveer even snel gaar zijn, zonde als het een te gaar is en de andere nog keihard… Na het stoven scheur je de prosciutto in stukjes en roer je samen met mozzarella en munt door de groenten.
Zo maak je deze groentjestoof
- Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes.
- Snij de bosui in ringetjes en de artisjok in stukjes van ca. net zo groot als de broccoli.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de broccoli, erwtjes, bosui en artisjok kort aan.
- Verkruimel dan het bouillonblokje erbij en voeg 200 tot 300 ml heet water toe, zodat het net niet helemaal onder water staat.
- Leg de plakken prosciutto erop, zodat het helemaal is afgedekt.
- Breng aan de kook en laat zachtjes 8 tot 10 minuten stoven.
- Snij ondertussen de blaadjes munt fijn en de mozzarella in stukjes.
- Giet het vocht uit de stoofpot af en schep de groenten in een kom of schaal.
- Scheur (of snij) de prosciutto in stukjes en roer samen met de mozzarella en munt door de groenten.
- Bestrooi met wat versgemalen peper en serveer midden op tafel.
Eet smakelijk!
Serveer een gezond hoofdgerecht na de groentestoof: