Deze variant op de garnalen cocktail is een makkelijk, smaakvol en snel voorgerecht. Perfect als je weinig tijd hebt! Je kan de kerriesaus helemaal zelf maken, dat wordt megalekker. Maar als je echt weinig tijd hebt, kan je natuurlijk ook kant-en-klare saus gebruiken. Dan ben je helemaal snel klaar.
Verder gebruik je gerookte kipfilet, appel, ijsbergsla, komkommer en rucola. Zo heb je een lekker combi van umami en zout van de kip, zoet van de appel en een beetje bitter en kruidig van de rucola. De sla en komkommer zorgen daarbij voor een beetje frisheid en crunch. Maak bijvoorbeeld als voorgerecht bij dit kip menu.
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr gerookte kipfilet
1 kleine appel
75 gr ijsbergsla
75 gr komkommer
Klein zakje rucola
Een beetje citroensap
Kerriesaus
1 el kerriepoeder
1,5 el olie
50 gr mayonaise
0,5 el water
25 ml slagroom
Aan de slag met deze kipkerrie cocktail
- Begin met de kerriesaus, doe daarvoor de olie en het kerriepoeder in een pannetje en warm rustig op. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat het kerriepoeder wordt opgenomen in de olie. Laat daarna afkoelen.
- Klop ondertussen de slagroom lobbig en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Halveer de komkommer over de lengte en snij in plakjes. Snij de ijsbergsla en de appel in reepjes. Meng alles door elkaar met een beetje citroensap, zodat het niet verkleurd.
- Snij ook de gerookte kipfilet in reepjes en meng door de groenten en appel.
- Meng nu de kerrie olie door de mayonaise met een halve eetlepel water. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep daarna de slagroom door de saus, zodat het luchtiger en romiger wordt.
- Meng de saus in delen door het kipmengsel tot je vindt dat er genoeg saus in zit.
- Schep dan om en om de kipkerrie cocktail en de rucola in 4 glaasjes. Eindig met een paar blaadjes rucola.
Eet smakelijk!
Maak er een makkelijk en snel menu van met één van deze hoofdgerechten en toetjes: