Spinazie omelet met hazelnootkruim

Ik heb een lekker licht voorgerechtje voor je. Ik kwam het recept ooit tegen toen ik (een hele tijd geleden) het Weight Watchers dieet volgde. En vond het een perfect gerecht voor dit gezonde menu. Bestrooi de omelet met een lekkere hazelnootkruim en je hebt een waar feestje op je bord.

Deze omelet maak je in de oven, waardoor hij niet kan aanbakken in een te hete pan. Super handig en lekker makkelijk. Doordat je het ei en de spinazie door elkaar mixt in de blender wordt het ook nog lekker luchtig. Zeker een aanrader om eens te maken dus! 

Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren
1 rode ui
1 teen knoflook
200 gr spinazie
4 takjes dille
100 gr cherrytomaten
40 gr feta
Hazelnootkruim
55 gr hazelnoten
5 gr olijfolie
5 gr maple syrup
Zout naar smaak
2 takjes dille
1/8 tl sambal (of meer naar smaak)

GezondheidGezondheid

Zo maak je de spinazie omelet en het hazelnootkruim

  1. Verhit de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een koekenpannetje en bak de ui en knoflook op middellaag vuur in ongeveer 5 minuten zacht. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Doe de eieren in de blender met een kwart van de spinazie en mix tot een gladde massa. Voeg dan weer een vierde deel van de spinazie toe en mix weer. Voeg op die manier alle spinazie toe en als laatste ook de takjes dille. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Neem een ovenschaal van 18 tot 20 cm doorsnee en vet in met een beetje olie. Giet het eimengsel erin en roer de ui en knoflook erdoor.
  5. Halveer de tomaatjes en leg op de omelet. Verkruimel dan de feta erover heen.
  6. Doe een deksel of aluminiumfolie op de ovenschaal en bak de omelet in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
  7. Hak ondertussen de hazelnoten grof, het moet niet al te fijn worden. Giet even door een zeef, om het fijne deel eruit te halen. Verhit een droge pan en bak de hazelnoten een paar minuten.
  8. Doe de hazelnoten in een bakje en laat even afkoelen. Snij ondertussen de dille fijn.
  9. Roer alle ingrediënten voor het kruim door de hazelnoten. Proef even en voeg eventueel nog extra zout of sambal toe.
  10. Serveer de omelet met het hazelnootkruim.

Eet smakelijk!


Combineer de spinazie omelet met een van deze gezonde hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.