Na het Mac menu van vorige week is het tijd voor iets gezonds. Met dit gezonde menu krijg je lekker veel groente, vezels, eiwitten en zelfs wat antioxidanten binnen. En al dat gezonde eten is ook nog onwijs lekker!

We starten het menu met een spinazie omelet, een recept dat ik tegenkwam toen ik (een hele tijd geleden) Weight Watchers volgde. Bestrooi de omelet met een lekkere hazelnootkruim en je hebt een heerlijk licht voorgerechtje. De tweede gang van dit menu is granaatappelkip met peultjes en bulgur. Ook dit is een lekker licht gerecht en een aanrader voor iedere granaatappel liefhebber!

Als toetje maak je een lekker ijs van Griekse yoghurt met walnoten en honing. Een klassieker, maar dan net even anders. En zonder geraffineerde suikers of andere gekke toevoegingen. Al met al een heerlijk menu dat bij iedereen in de smaak zal vallen!

Ingrediënten voor 4 personen

Spinazie omelet met hazelnootkruim
4 eieren
1 rode ui
1 teen knoflook
200 gr spinazie
4 takjes dille
100 gr cherrytomaten
40 gr feta
Hazelnootkruim
55 gr hazelnoten
5 gr olijfolie
5 gr maple syrup
Zout naar smaak
2 takjes dille
1/8 tl sambal (of meer naar smaak)

Granaatappel kip met bulgur
600 gr kipfilet
2 rode uien
1 rood pepertje
200 tot 250 ml granaatappelsap
280 gr (volkoren) bulgur
1 kippenbouillonblokje
1 granaatappel
5 takjes munt
25 gr amandelstiften
500 gr peultjes of sugar snaps
10 gr maizena

Griekse yoghurtijs
500 gr volle Griekse yoghurt
250 gr volle melk
100 gr honing + extra ter garnering
1 blaadje gelatine
Flinke hand walnoten

Zo maak je dit gezonde menu

Voor dit menu kan je het voorgerecht en toetje vast klaarmaken. Het hoofdgerecht is wel lekkerder als je het direct na het bereiden serveert. Maar je kan wel vast zorgen dat alles is gesneden en afgewogen. Maar goed, we beginnen met het toetje.

Griekse yoghurtijs

Je maakt dit lekkere frisse ijs met maar 4 ingrediënten. Ondanks dat dit een gezond menu is, raad ik wel aan om volle yoghurt en melk te gebruiken, het ijs heeft namelijk wel wat vet nodig. In ijs zorgen vet en suiker er namelijk voor dat het niet gaat kristalliseren. Dit ijs is dus al wat minder romig dan 'normaal' ijs waar meer vet en suiker in zitten, maak het dus vooral niet al te mager! Het blaadje gelatine helpt trouwens wel mee om het wat romiger te maken.

Bekijk hier het recept voor dit Griekse yoghurtijs >>

Spinazie omelet met hazelnootkruim

Deze omelet maak je in de oven, waardoor hij niet kan aanbakken in een te hete pan. Super handig en lekker makkelijk. Doordat je het ei en de spinazie door elkaar mixt in de blender wordt het ook nog lekker luchtig. Je kan de omelet en de hazelnootkruim helemaal voorbereiden. Bak hem gewoon pas in de oven vlak voor jullie gaan eten

Lees hier hoe je de spinazie omelet met hazelnootkruim maakt >>

Granaatappel kip met bulgur

Zoals ik al schreef is het hoofdgerecht het lekkerst als je hem direct na het bereiden serveert. De kip is dan lekker mals en ook de peultjes zijn dan precies goed. Je kan wel alles voorbereiden en klaarzetten. Voer stap 1 tot en met vier vast van te voren uit, dan ben je tijdens het etentje binnen een kwartier klaar met koken.

Hier vind je het recept voor de granaatappel kip >>

Eet smakelijk!

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.