Zoete aardappel soufflé

Deze soufflés zijn heerlijk luchtig en lekker kruidig door de komijn en cayenne peper. Het is een lekker licht voorgerechtje. Ik serveerde het met een beetje veldsla en tomaat. Het is namelijk wel lekker om er iets bij te eten en niet alleen de soufflé. De soufflés zijn eigenlijk heel makkelijk te maken, je moet ze alleen wel meteen bakken als het beslag klaar is en ook meteen serveren als ze uit de oven komen, dan zijn ze mooi gerezen.

Bij gebrek aan soufflévormpjes maakte ik de soufflés in een muffinbakvorm. Dat gaat op zich prima, maar de soufflé zijn dan wel kleiner, je kan er met de ingrediënten uit dit menu dan 12 maken. Met gewone soufflévormpjes kan je er 6 maken. Nadeel van de muffinbakvorm is dat je ze uit de vorm moet halen voor het serveren, ze zakken dan een beetje in elkaar. Smaakt nog steeds heel goed, maar ziet er iets minder mooi uit...

Ik maakte deze soufflés als onderdeel van het zoete aardappelmenu, een aanrader als je van zoete aardappel houdt!

Ingrediënten voor 6 soufflés

600 gr zoete aardappel (ongeschild, na het schillen moet je ongeveer 500 gr overhouden)
100 gr parmezaan
4 eieren
40 gr zeezout boter
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl cayenne peper
1/4 tl knoflookpoeder
Peper en zout naar smaak
Eventueel (veld)sla en tomaat om erbij te serveren

Zo maak je de zoete aardappelsoufflé

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels, snij in blokjes en kook ongeveer een half uur, zodat ze goed zacht zijn.
  3. Rasp ondertussen de parmezaan en scheidt de eieren.
  4. Pureer de aardappels met het klontje boter en laat dan een kwartiertje afkoelen.
  5. Vet ondertussen de soufflé of muffinvormpjes goed in met boter.
  6. Roer de eidooiers, parmezaan en kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door de aardappelpuree, zodat de eiwitten wel zo luchtig mogelijk blijven.
  8. Verdeel het mengsel over de bakvormpjes. Bak in 30 minuten gaar.
  9. Snij ondertussen de tomaten in blokjes en meng, samen met de sla, met een beetje olijfolie, peper en zout.
  10. Als je de soufflés in een muffinvorm hebt gebakken haal je even een mesje langs de randjes en keer je de vorm gewoon om, ze zouden er dan gewoon uit moeten vallen. Serveer meteen samen met de sla.

Eet smakelijk!

HuishoudenHuishouden

Serveer een van deze hoofdgerechten en toetjes na de zoet aardappel soufflé:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.