Wil je wat leuks serveren met Halloween? Maak dan deze paprika mummies. Ze zien er superleuk uit en smaken ook nog eens heerlijk. Je vult de mummies met roomkaas, cheddar en Mexicaanse kruiden, omwikkelt ze met croissantdeeg en versiert ze met snoepoogjes. Die oogjes zijn eetbaar, maar zou ik er toch niet bij eten, smaakt een beetje gek erbij. Wil je eetbare oogjes? Gebruik dan plakjes olijf.
Deze mummies zijn trouwens helemaal niet ingewikkeld om te maken, vind ik zelf een hele leuke woordspeling ;). Kan je niet verpesten! En ook leuk om met kinderen te maken.
Ingrediënten voor 6 stuks
3 puntpaprika's
4 tl Mexicaanse kruiden
120 gr verse cheddar
300 gr cream cheese
1 blik croissantdeeg (6 kleine croissantjes, 240 gr)
1 ei
12 snoepoogjes
Zo maak je de gevulde paprika mummies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de paprika's over de lengte doormidden en verwijder de zaden, zaadlijsten en de steel.
- Rasp de cheddar en prak, samen met de Mexicaanse kruiden, met een vork door de roomkaas. Proef even en voeg eventueel naar smaak extra kruiden toe.
- Vul de paprika's met het kaasmengsel.
- Open het blik croissantdeeg en rol helemaal uit. Plak de voorgesneden naden goed aan elkaar vast. Snij vervolgens over de lengte 6 lange plakken van het deeg.
- Wikkel om iedere paprika een plak croissantdeeg. Probeer dat een beetje speels te doen en een kiertje open te houden voor de oogjes.
- Roer het ei los en smeer het deeg ermee in. Bak de mummies in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar.
- Versier met de oogjes en serveer direct.
Reactie plaatsen
Reacties