Dit Chinese gerechtje van gehakt en aubergines zit bomvol smaak, een heerlijke combi van zout en zoet. Je frituurt de aubergine waardoor het zijdezacht wordt, vervolgens wok je het op hoog vuur in een paar minuten tot een heerlijk gerecht.
Je brengt het op smaak m et een saus van sojasaus, hoisin en Chinese Shaoxin wijn. Erg lekker! Serveer met rijst of noedels. Of maak als onderdeel van een Chinese rijsttafel, met meerdere Chinese gerechtjes.
Ingrediënten voor 4 personen
150 gr gehakt
2 aubergines (ca. 600 gr)
1,5 el verse gember
2 el hoisin saus
2 el Shaoxingwijn
2 el lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
1 tl aardappelzetmeel
1 lente-ui (groene deel)
Zo maak je de aubergine met gehakt uit Hangzhou
- Snij de aubergine over de lengte in plakken van ca. 2 cm, de plakken vervolgens in repen van ca. 2 cm en de repen dan in stukken van ca. 4 cm. Bestrooi met flink wat zout en laat een half uur staan.
- Snij ondertussen de gember fijn en het groene deel van de lente-ui in ringetjes.
- Doe de hoisinsaus, sojasausen en wijn samen in een kommetje, zodat je dat straks in een keer toe kan voegen. Doe de aardappelzetmeel in een apart bakje en roer er een eetlepel koud water doorheen.
- Verhit een laag van ongeveer 1,5 cm zonnebloemolie in een hoge pan tot 200 graden. Dep de aubergine goed droog en bak (in delen) in de olie lichtbruin, dat duurt ongeveer 2 minuten. Schep met een schuimspaan in een schaal met keukenpapier om uit te lekken.
- Verhit dan een beetje olie in een wok en bak het gehakt op hoog vuur rul, voeg als het bruin is de gember toe en bak een minuutje mee. Roer dan de hoisinsaus, wijn en sojasauzen erdoor, samen met 2 el water.
- Meng de aubergine erdoor heen, roer het aardappelzetmeel met het koude water nog even los. Giet in de pan, terwijl je het eten goed doorroert.
- Doe in een schaal en bestrooi met de lente-ui. Serveer met rijst of noedels.
Eet smakelijk!
Meer recepten met gehakt:
Reactie plaatsen
Reacties