Thaise Massaman curry

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 07:00

Curry's zijn wat mij betreft echt comfortfood! En een van mijn favorieten is dan toch echt wel de Thaise massaman curry. Heerlijk smaakvol, niet te pittig en lekker romig. Ik kies het vaak als we bij de Thai gaan eten, maar een homemade versie leek steeds niet op de 'echte'.

De kant-en-klare currypasta's zijn lekker, maar toch niet helemaal wat ik wilde. Ik besloot het daarom helemaal zelf te maken. Nog steeds niet precies hetzelfde als bij de Thai, maar het komt in de buurt en smaakte heerlijk!

Zoals een goede curry betaamt heb je wel een flinke lijst aan ingrediënten nodig. De meeste ingrediënten zijn gelukkig gewoon in de supermarkt te krijgen. Alleen voor tamarindepasta moet je misschien even wat beter zoeken, ik bestelde het online bij Picnic. Ik voegde trouwens nog spinazie toe aan de curry, voor wat extra groente. Dat hoort er eigenlijk helemaal niet in, dus kijk zelf even of je dat erbij wilt. Ik vond het erg lekker erbij :)

Ingrediënten voor 4 personen

700 gr kipdijfilet
400 gr aardappels
1,5 ui
750 ml kokosmelk
2 puntpaprika's
ca 60 gr palmsuiker
2 el tamarindepasta
3 à 4 tl vissaus
Eventueel 200 gr verse spinazie

Currypasta
6 tenen knoflook
0,5 ui
6 kardemompeulen
1 pepertje
4 tl laospoeder
4 tl citroengraspoeder
2 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl gemalen kruidnagel
Snuf nootmuskaat
1 el ongezouten pinda's
0,5 tl zout

KokenKoken

Aan de slag met massaman curry

  1. Snij de kipdijfilet en de paprika's in blokjes. Schil de aardappels en snij ook in blokjes.
  2. Pel de ui en knoflook en doe samen met alle ingrediënten voor de currypasta in een keukenmachine. Maal fijn tot een grove pasta.
  3. Verhit een ruime wokpan en warm een laag zonnebloemolie op. Bak de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de currypasta toe en bak nog 2 minuten. Bak dan ook de aardappelblokjes 2 minuten mee.
  4. Voeg de kip toe en bak mee tot het rondom lichtbruin gebakken is. Bak dan de paprika nog een minuutje mee.
  5. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer een kwartiertje zachtjes pruttelen.
  6. Ondertussen kun je rijst koken voor erbij.
  7. Voeg na een kwartiertje de palmsuiker, tamarinde en vissaus toe. Roer goed door en laat de curry inkoken.
    Duurt het inkoken je te lang (net zo ongeduldig/hongerig als ik), meng dan wat koud water door een schep maizena en roer dat door de curry. Zo dikt het lekker snel in :)
  8. Roer op het laatste moment de spinazie door de curry. Proef even en voeg eventueel extra smaakmakers toe.
  9. Serveer de curry met gekookte rijst en besrooi eventueel met wat pinda's en verse koriander.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens deze recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.