Pad Thai

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 07:34

Ik hou van Pad Thai; heel simpel, maar toch veel smaak. In deze Pad Thai zitten varkenshaas en garnalen, maar je kan ook kip gebruiken. Qua smaakmakers voeg je knoflook, rode peper, bieslook, koriander, vissaus, limoensap en bruine suiker toe.

Normaal gesproken zit er vrij weinig groente in Pad Thai. Aangezien ik meestal geen zin heb om nog apart groenten klaar te maken heb ik, naast de standaard taugé, nog wortel en paprika toegevoegd voor de vitamientjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

350 gr varkenshaas
200 gr garnalen
2 tenen knoflook
1 rode peper
10 sprietjes bieslook
2 puntpaprika's
150 gr wortel
150 gr taugé
100 gr ongezouten pinda's
225 gr platte rijstmie
2 eieren
3 el vissaus
2 el limoensap
1 el lichtbruine basterdsuiker
Koriander naar smaak
Gebakken uitjes naar smaak

Aan de slag

  1. De bereiding van de mie is afhankelijk van welke soort je hebt gekocht. Bereid de mie zoals vermeld op de verpakking. Ik gebruikte de platte rijstmie van Conimex. Daarvoor breng je een pan water aan de kook. Als het water kookt haal je de pan van het vuur en wel je de mie 3 minuten in het hete water. Spoel daarna af met koud water.
  2. Snij ondertussen de garnalen in stukjes, ongeveer 4 stukjes per garnaal en snij de varkenshaas in dunne reepjes.
  3. Snij de knoflook, bieslook, koriander en peper fijn en de puntpaprika's in reepjes. Rasp de wortel.
  4. Verhit wat arachide- of zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook, peper en varkenshaas 2 tot 3 minuten aan.
  5. Voeg dan de garnalen, paprika en wortel toe en roerbak nog 2 tot 3 minuten.
  6. Roer de mie en bieslook er doorheen en bak 2 minuten mee.
  7. Voeg dan de vissaus, het limoensap, de suiker en de eieren toe. Roer alles goed door de mie.
  8. Als de eieren gestold zijn roer je de taugé en het grootste deel van de pinda's en koriander erdoor.
  9. Schep op borden en bestrooi met de rest van de koriander, pinda's en de gebakken uitjes.

Eet smakelijk!


Serveer een lekker toetje na de pad thai: