Auberginerolletjes met kruidige paddenstoelenpaté

Deze auberginerolletjes met paddenstoelenpaté zien er lekker feestelijk uit. Heerlijk als voorgerechtje of bij een borrel. Ze zijn helemaal plantaardig en zitten vol met smaak en groente. Ik maakte de rolletjes dan ook voor het groente menu, een lekker vegan menu waarbij groenten de hoofdrol hebben.

De paté is lekker kruidig door rozemarijn, peterselie, tijm en nootmuskaat. Door de aubergine te grillen in de sweet spicy sojasaus van Tomasu voeg je ook nog lekker een beetje umami, pit en zoetigheid toe.

Ingrediënten voor 12 rolletjes

125 gr portobello's
125 gr champignons
Halve ui (of één kleintje)
1 teentje knoflook
Klein takje rozemarijn (+ extra voor garnering)
60 gr zonnebloempitten (+ extra voor garnering
0,75 tl verse tijm
0,75 tl verse peterselie
Rasp van een halve citroen
1 el edelgistvlokken
Snuf nootmuskaat
1 el olijfolie
1 aubergine
3 à 4 el Tomasu sweet spicy sojasaus
Handje granaatappelpitjes voor garnering
Peper en zout

Aan de slag met deze auberginerolletjes met paddestoelenpaté

  1. Snij de champignons en portobello's in plakjes, snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui ongeveer 5 minuten zachtjes aan.
  3. Voeg de paddenstoelen, knoflook en het takje rozemarijn toe. Bak het 10 tot 15 minuten, zodat de paddenstoelen zacht zijn.
  4. Ris ondertussen de blaadjes van de tijm en snij fijn samen met de peterselie.
  5. Haal het takje rozemarijn ertussenuit en doe de rest van de ingrediënten uit de pan in een keukenmachine of blender. Voeg ook de peterselie, tijm, zonnebloempitten, edelgistvlokken, citroenrasp en nootmuskaat toe.
  6. Maal de ingrediënten fijn tot een paté en breng dan verder op smaak met flink wat peper en zout.
  7. Bewaar afgesloten in de koelkast, maar zorg dat je de paté uiteindelijk wel op kamertemperatuur serveert.
  8. Snij de aubergine met een mandoline in plakken van een halve centimeter dik. Bestrijk ze met een dun laagje sweet spicy sojasaus.
  9. Verhit een grilpan op middelhoog vuur. Bak de plakken aubergine ongeveer 1 minuut per kant, zodat het zacht wordt en er mooie grilstrepen ontstaan.
  10. Laat ze iets afkoelen. Schep dan een flinke eetlepel paté op het uiteinde van de plakken aubergine en rol op.
  11. Stapel de auberginerolletjes op een bordje, garneer met zonnebloempitten, granaatappelpitjes, fijngesneden takjes rozemarijn en nog wat sweet spicy sojasaus.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Serveer een van deze vegan hoofdgerechten na de auberginerolletjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.