Gele shakshuka traybake

Shakshuka vind ik altijd zo lekker! Meestal eten we het gewoon als doordeweekse maaltijd, maar dit keer maakte ik het als voorgerecht bij het traybake menu. Je kan het namelijk heel makkelijk gewoon in de oven bereiden. Zo heb je een gezond en lekker licht voorgerecht. Serveer er wel wat brood bij, zeker als je kookt voor grote eters.

Wat mij betreft is zachte geitenkaas het lekkerste bij shakshuka, het smelt er lekker doorheen en geeft veel extra smaak. Maar voor degenen die er niet van houden kan je ook feta of mozzarella gebruiken. Deze shakshuka is geel, maar lang niet overal is gele passata te krijgen. Geen probleem, je kan het ook gewoon met rode passata, tomaten en paprika's maken.

Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren
1 grote gele paprika (minimaal 200 gram)
175 gr gele cherrytomaten
1 rode peper (of een gele)
1 ui
1 knoflookteentje
350 gr gele passata
0,5 tl komijnpoeder
0,5 tl kurkuma
100 ml water
10 gr verse peterselie
75 gr zachte geitenkaas of feta
Eventueel (stok)brood voor erbij

Het recept voor gele shakshuka traybake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven)
  2. Snij de ui, peper en knoflook fijn en de paprika in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaten.
  3. Meng op de bakplaat (van ca. 30 bij 20cm) de groenten met de passata, komijnpoeder, kurkuma en het water goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Bak de shakshuka 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven, maak 4 kuiltjes in de shakshuka en breek de eieren erin. Bestrooi de eieren ook met wat peper en zout en zet terug in de oven. Bak nog ongeveer 10 minuten tot de eieren gaar zijn.
  6. Snij ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de geitenkaas of feta.
  7. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en de kaas. Serveer op de bakplaat midden op tafel.

Eet smakelijk!

TuinTuin

Probeer ook eens een van deze lichte voorgerechten met veel groente: