Gevulde dadels met mochou en omwikkeld met ontbijtspek, zo lekker! Een beetje zoet, een beetje zout en lekker romig van de monchou. Zeker een van mijn favoriete borrelhapjes. Ik maakte ze deze keer voor dit tapas menu, maar ze zijn lekker bij iedere borrel. En bij mij ook favoriet tijdens oud & nieuw.
Het is zo simpel te maken, dat het nauwelijks een recept te noemen is, maar hieronder vind je toch 'het recept' voor dit lekkere hapje :)
Ingrediënten voor 24 stuks
24 dadels
12 plakken ontbijtspek
75 gr monchou
Zo maak je gevulde dadels met spek
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Ontpit de dadels (of koop ontpitte dadels, scheelt een hoop tijd).
- Vul iedere dadel met ca. een theelepel monchou (beetje afhankelijk van het formaat van jouw dadels).
- Het handigste is om langwerpige plakjes ontbijtspek te hebben. Snij die doormidden en omwikkel ieder dadel met een halve plak spek.
- Leg op de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
Meer lekkere borrelhapjes: