Vijgen met blauwe kaas en serranoham

Op zoek naar een lekker en makkelijk voorgerechtje? Probeer dan deze vijgen met blauwe kaas, serranoham en amandelen. Met een drupje honing heeft dit gerecht lekker veel smaak. Zoet, bitter en zout. Een heerlijk voorafje, bijvoorbeeld bij het Spaanse menu.

Met zo'n 10 minuten voorbereiding en nog 10 minuutjes oventijd staat het ook zo op tafel. Genieten!

Ingrediënten voor 6 personen

12 vijgen
12 plakjes serrano ham
120 gr blauwe kaas
12 tl honing
Handje fijngehakte amandelen
6 takjes tijm

KokenKoken

Zo maak je deze vijgen

  1. Warm de oven voor op 200 graden en spoel de vijgen schoon.
  2. Snij alle vijgen kruislings in voor ongeveer 3 kwart en duw een beetje open.
  3. Wikkel onderaan een plakje ham om de vijgen en zet ze in een ovenschaal (of 6 kleine ovenschaaltjes).
  4. Verbrokkel de kaas en stop in de vijgen, samen met een half takje tijm. 
  5. Giet over iedere vijg een theelepel honing en strooi de amandelen erover.
  6. Bak 10 minuten in de oven en serveer 2 vijgen per persoon.

Eet smakelijk!


Combineer de vijgen met blauwe kaas en serranoham met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.