Kipnuggets liefhebber? Maak ze eens zelf, zijn ze nog lekkerder. En het is echt niet moeilijk. Gewoon een kipfilet in stukjes snijden, kruiden en beslagje eromheen en frituren maar... Voor je het weet liggen ze op je bord :)
Ik maakte ze als voorgerechtje bij het Mac menu.
Ingrediënten voor 24 kipnuggets
400 gr kipfilet
150 gr bloem
1 el knoflookpoeder
1 el uipoeder
1 tl zout
Snuf peper
1 ei
150 ml water
Frituurpan of liter zonnebloemolie en een thermometer
Saus naar keus, bv. bbq saus
Zo maak je zelf kipnuggets
- Snij de kipfilet in 24 stukjes van kipnugget formaat.
- Meng in een kommetje 100 gr bloem met het knoflookpoeder, uipoeder zout en de peper.
- Meng in een ander kommetje het ei met 60 ml water.
- Meng in een derde kom de overige 150 gr bloem met 90 ml water tot een glad beslag.
- Zet de kommen op bovenstaande volgorde naast elkaar klaar met daarbij een groot bord waar de nuggets op passen.
- Zet ondertussen de frituurpan aan op 180 graden of warm in een pan de zonnebloemolie op tot 180 graden
- Haal de nuggets nu 1 voor 1 eerst door het bloemmengsel, dan door de ei, dan weer de bloem en als laatste door het beslag. Leg op het bord.
- Dan is het tijd om te frituren. Bak steeds 6 tot 8 nuggets tegelijk in de hete olie. Als je er teveel tegelijk in doet koelt de olie teveel af, dan worden ze niet mooi goudbruin.
- Ze moeten 6 tot 10 minuten frituren, als de nuggets een mooie kleur hebben kun je er eentje uit halen om even te testen of hij gaar is. Zo ja, schep alle nuggets met een schuimspaan uit de olie en leg op een bord met keukenpapier. Zo nee, bak ze nog iets langer.
- Bak op deze manier alle nuggets en serveer met een lekker sausje.
Reactie plaatsen
Reacties