Op zoek naar een lekkere borrelhap? Zoek niet verder, deze gevulde ciabatta met worst is een heerlijke snack bij een lekker biertje of wijntje! Je vult het brood met chipolataworst, paprika, parmezaan en ui.
Je hoeft echt niet te kunnen koken om dit gevulde brood te maken. Gebruik gewoon een afbakbrood, vul met het vlees en leg het in de oven. Serveer het brood eventueel met een lekkere dip, bijvoorbeeld aioli, ketchup of chilisaus en geniet ervan. Zo makkelijk kan het zijn...
Ingrediënten voor 1 gevulde ciabatta
1 afbak ciabatta
300 gr chipolataworstjes
Halve paprika
1 sjalot
45 gr parmezaan
Zo maak je de gevulde ciabatta
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de sjalot en snij de paprika in kleine stukjes. Rasp de parmazaan.
- Snij bovenop een vlak uit de ciabatta, 1 tot 2 cm diep en ongeveer 1 cm van de rand. Verkruimel het brood dat je eruit snijd.
- Pers het vlees van de worstjes uit het vel en doe in een kom. Voeg de ui, paprika, 30 gr van de parmezaan en ongeveer twee derde van het verkruimelde brood toe.
- Kneed als door het vlees en verdeel het vlees in het gat in het brood.
- Verdeel de rest van de broodkruimels en parmezaan erover en druk goed aan.
- Bak het brood 10 minuten in de oven. Wikkel het daarna in aluminiumfolie, zodat het brood niet te hard wordt en bak nog 15 tot 20 minuten.
- Snij in plakken en serveer met een dipje en een lekker drankje.