Een tijdje geleden maakte ik eindelijk weer eens zelf ijs met de ijsmachine. Ik leerde een handige basis voor roomijs tijdens een patisserie clinic bij de Horeca Academy en gebruikte dat voor dit pistache ijs. Serveer losse bolletjes, in of onder een ijshoorntje, of als onderdeel van een uitgebreider toetje.
Ik ging voor kant-en-klare ijshoorntjes, maar goot daar gesmolten chocola in, zodat ze nog lekkerder werden. Chocola en pistache zijn ook een hele goede combi, dus een goede aanrader als je jouw ijstoetje nog lekkerder wilt maken :)
Ingrediënten (ca. 10 bolletjes)
5 eidooiers
250 ml volle melk
250 ml slagroom
125 gr suiker
100 gr gepelde pistachenoten
Snuf zout
IJsmachine
Zo maak je pistache ijs
- Doe de pistachenoten met 25 gram suiker en een snuf zout in een keukenmachine en maal de pistachenoten fijn tot de vetten vrijkomen en er een soort pindakaas ontstaat. Heb even geduld, want het duurt even.
- Klop de rest van de suiker met een garde door de eidooiers en klop het op. Breng ondertussen de melk aan de kook.
- Roer langzaam de hete melk bij de eidooiers en blijf ondertussen kloppen met de garde.
- Giet het mengsel terug in de pan en verwarm zachtjes tot een temperatuur van 69 graden. Blijf ondertussen rustig roeren.
- Giet daarna door een fijne zeef en roer de slagroom en de pistache pasta erdoor, tot het goed gemengd is. Laat daarna helemaal afkoelen.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en draai tot een mooi ijs in ongeveer 40 minuten (afhankelijk van je ijsmachine).
- Serveer direct of schep in een afgesloten bakje en laat nog even iets verder opstijven in de vriezer.
Eet smakelijk!
Meer lekkere ijsrecepten:
Reactie plaatsen
Reacties