Chai pannenkoeken

Gepubliceerd op 8 juli 2022 om 07:02

Met deze chai pannenkoeken combineer je de Nederlandse keuken met de Indiase. Een heel goede combi en een perfect toetje voor dit fushion menu. De chai kruiden kan je kant-en-klaar kopen, of je mengt de kruiden zelf, volgens onderstaande recept.

De kruiden meng je vervolgens gewoon door je pannenkoeken beslag en zo maak je jouw pannenkoeken op een simpele manier nog lekkerder! Ik serveerde ze met maple room, slagroom gezoet met maple syrup. Maar fruit erbij zou ook heel lekker zijn, verwarm bijvoorbeeld stukjes peer of appel met wat maple syrup en chai kruiden.

KokenKoken

Ingrediënten voor 4 pannenkoeken

0,5 tl nootmuskaat
2 tl kaneel
1 tl anijs
25 tl piment
0,5 tl gemberpoeder
0,25 tl gemalen kruidnagel
0,5 tl kardemom (8 à 10 peulen)
2 eieren
30 gr suiker
Snuf zout
110 gr bloem
300 ml volle melk
20 gr boter
1 el neutrale olie
300 ml slagroom
60 ml maple syrup + extra voor garnering.

Het recept voor chai pannenkoeken

  1. Als je kardemompeulen gebruikt haal je eerst de zaadjes eruit en maal je die fijn, bijvoorbeeld met een vijzel. Doe vervolgens in een kommetje en voeg de nootmuskaat, anijs, kaneel, piment, het gemberpoeder en de kruidnagel toe. Roer alles goed door elkaar.
  2. Voor het pannenkoekenbeslag roer je de eieren met de suiker, een snuf zout en 1 el chaikruiden (je houdt wat kruiden over) los. Zeef de bloem erbij en roer goed door elkaar.
  3. Giet nu al roerend rustig de melk erbij en meng tot een glad beslag.
  4. Smelt de boter en roer die samen met de olie door je beslag. Laat het beslag even afgedekt staan.
  5. Klop ondertussen de slagroom stijf met de maple syrup. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  6. Vet een lage koekenpan van ca. 23 cm in met een heel klein beetje olie en verwarm op middelhoog vuur. Smelt er een klontje boter in.
  7. Schep een vierde van het pannenkoekenbeslag in de pan draai zachtjes rond, zodat het beslag zich goed verspreid en bak de pannenkoek 2 à 3 minuten per kant. Herhaal dit voor de andere 3 pannenkoeken. Hou de pannenkoeken warm tussen 2 borden. Of, als je ze van te voren klaarmaakt, verwarm ze dan nog even in een pan of in de magnetron.
  8. Doe de maple room in een spuitzak met groot gekarteld spuitmondje en spuit op iedere pannenkoek een streep room. Rol voorzichtig op, snij doormidden en besprenkel met nog een beetje maple syrup.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze recepten met pannenkoeken:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.