We gaan combineren! Met dit fushion menu neem je jouw eters mee over de hele wereld. Je combineert de keukens van verschillende landen tot verassende gerechten. Van Mexico en Italië naar India tot ons eigen kikkerlandje met 3 lekkere recepten.

We starten in Italië met een Mexicaanse twist, namelijk Italiaanse quesadilla's. Eigenlijk een soort tosti gemaakt van tortilla's. Met behulp van Italiaanse kruiden, parmezaan en mozzarella tover je dit zo om in een Italiaans gerecht. Van Italië reizen we door naar India met een Indiase risotto. Deze maak je op smaak garam massala en je voegt er onder andere paneer aan toe.

Voor het toetje combineer je de Indiase keuken met onze eigen Hollandse pannenkoeken. Je brengt ze op smaak met chai kruiden, waarmee in India heerlijke thee wordt gemaakt. Chai latte is een van mijn favoriete drankjes, alleen de geur al, zo lekker! En de kruiden die voor de heerlijke geur en smaak zorgen passen ook perfect in onze eigen pannenkoek.

Ingrediënten voor 4 personen

Italiaanse quesadilla
50 gr wortel
Halve ui
1 teentje knoflook
200 gr gehakt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 tomaat
125 gr passata
Halve aubergine
3 el bloem
75 gr parmezaan
125 gr mozzarella
3 mais tortilla's
Paar takjes basilicum
Een potje groene pesto voor erbij

Indiase risotto
260 gr risotto
2 uien
800 ml groentebouillon
3 tl garam masala
4 tl knoflookpasta
4 tl gemberpasta
600 gr spinazie
400 gr paneer
1 chilipepertje
60 ml slagroom (4 el)
1 citroen
Peper en zout naar smaak

 

Chai pannenkoeken
0,5 tl nootmuskaat
2 tl kaneel
1 tl anijs
25 tl piment
0,5 tl gemberpoeder
0,25 tl gemalen kruidnagel
0,5 tl kardemom (8 à 10 peulen)
2 eieren
30 gr suiker
Snuf zout
110 gr bloem
300 ml volle melk
20 gr boter
1 el neutrale olie
300 ml slagroom
60 ml maple syrup + extra voor garnering.

KokenKoken

Zo maak je het fushion menu

Risotto kan je niet van te voren klaar maken en ook de quasadilla's zijn het lekkerste als je ze direct na het bakken serveert. Gelukkig kan je wel veel alvast voorbereiden en de pannenkoeken kan je gewoon van te voren helemaal klaarmaken.

Chai pannenkoeken

Start dus met de chai pannenkoeken. Je maakt daarvoor eerst het kruidenmengsel, dan de pannenkoekenmix en daar voeg je gewoon de kruiden aan toe. Bak de pannenkoeken van te voren, serveer ze koud of warm ze nog even op. Je serveert ze met maple room, slagroom die je zoet met maple syrup. Dat past perfect bij de chai kruiden. Je kan de pannenkoeken ook vullen met wat fruit, bak bijvoorbeeld stukjes appel en voeg dan wat chai kruiden toe in plaats van de standaard kaneel.

Bekijk hier het recept voor chai pannenkoeken >>

Italiaanse quesadilla

Als tweede bereid je de quesadilla voor. De vulling is gebaseerd op de ingrediënten van een melanzane, met als toevoeging gehakt. Je kan de vulling al helemaal maken, t/m stap 8 van het recept. Dan hoef je de tortilla's alleen nog te vullen en te bakken als jullie aan tafel willen.

Lees hier het volledige recept voor de Italiaanse quesadilla >>

Indiase risotto

Zoals ik al aangaf kan je risotto niet van te voren klaarmaken, die wordt dan veel te zacht en papperig. En ook de spinazie in dit gerecht wordt er niet lekkerder van als je het van te voren maakt. Gelukkig kan je wel veel voorbereiden t/m stap X, zodat je in een kwartier à 20 minuten klaar bent met koken.

Hier vind je het recept voor Indiase risotto >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.