Deze risotto maak je niet op smaak met Italiaanse ingrediënten maar met Indiase smaakmakers. Zoals garam masala, gember en knoflook. Voor de vulling gebruik je spinazie en paneer. Weer eens wat anders en vooral erg lekker! Ik maakte het voor dit fushion menu.
Je bakt eerst even de paneer aan. Daarna bereid je in één pan de risotto en ondertussen in een andere pan de vulling, zodat ze tegelijkertijd klaar zijn. Zeker als je dit gerecht maakt als onderdeel van een menu is het handig om alles van te voren klaar te zetten, omdat je het niet van te voren helemaal klaar kan maken. Op die manier ben je sneller klaar na het voorgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
260 gr risotto
2 uien
800 ml groentebouillon
3 tl garam masala
4 tl knoflookpasta
4 tl gemberpasta
600 gr spinazie
400 gr paneer
1 chilipepertje
60 ml slagroom (4 el)
1 citroen
Peper en zout naar smaak
Aan de slag met deze Indiase risotto
- Snij de paneer in blokjes, verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de blokjes in een paar minuten aan alle kanten goudbruin. Doe dit eventueel in 2 delen, want alle blokjes paneer moeten wel op de bodem van de pan kunnen liggen om goed te bakken.
- Schep ze na het bakken op een bord met keukenpapier en bestrooi met wat peper en zout. Zet even weg tot gebruik (niet in de koelkast), als je het gerecht vast voorbereid dek je de paneer even af met aluminiumfolie.
- Snipper de uien, snij het pepertje heel fijn en snij de spinazie iets kleiner. Snij de citroen over de lengte doormidden. Snij 1 helft in 4 partjes.
- Verhit een flinke klont boter in een kookpan en fruit de helft van de ui een minuut aan, voeg dan de helft van de gemberpasta, de helft van de knoflookpasta en 2 tl van de garam masala toe. Bak nog een paar minuten. Roer dan de risotto erdoor en bak nog een minuutje.
- Blus af met een beetje van de bouillon. Voeg steeds een scheutje bouillon toe als de vorige scheut helemaal is opgenomen en roer regelmatig door tot de bouillon op is en de rijst gaar. Je kunt wat extra water toevoegen, als de rijst nog niet helemaal gaar is en de bouillon al op. Alles bij elkaar duurt dit ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Verhit wat olie en een beetje boter in een ruime hapjespan op middelmatig vuur en voeg de rest van de ui, knoflookpasta, gemberpasta en het pepertje toe. Laat een 5 tot 10 minuten zachtjes bakken, zonder dat de ui bruin wordt.
- Voeg de spinazie en een snuf zout toe en laat de spinazie slinken, doe een deksel op de pan en laat de spinazie een paar minuten zachtjes garen.
- Roer dan de slagroom, de rest van garam masala en de paneer erdoor en laat zachtjes opwarmen.
- Als de risotto gaar is roer je het spinaziemengsel erdoor. Pers de halve citroen erbij uit en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel over 4 kommen en serveer met de partjes citroen..
Eet smakelijk!
Deze recepten vind je vast ook lekker:
Reactie plaatsen
Reacties