Tortillahoorntjes met tomatensorbet en avocado ijs

Gepubliceerd op 27 februari 2024 om 06:45

Nacho's met guacamole, misschien niet iets waar je aan denkt bij een toetje, maar daar komt de inspiratie voor deze ijsjes toch echt vandaan. Je maakt een roomijs van avocado en een sorbet van tomaat (de belangrijkste ingrediënten van guacamole) en ijshoorntjes van tortillawraps. Samen een heerlijk toetje dat perfect past bij een Mexicaans menu.

Het avocado ijs maak je van volle yoghurt en slagroom, dat wordt heerlijk romig. Sorbetijs maak je op basis van suikersiroop, meestal voeg je daar een vruchtenpuree aan toe, maar deze keer gebruik je passata. De sorbet is natuurlijk wel zoet, maar door de tomaat blijft het toch een beetje hartig, waardoor dit toetje niet overdreven zoet is. Ondanks dat je de wraps voor de hoorntjes lekker met suiker bestrooit.

Deze basis voor tomatensorbet kan je trouwens ook heel goed gebruiken als voorgerecht. Vervang de munt voor basilicum, voeg een snuf zout toe en serveer het bijvoorbeeld met mozzarella, toast en wat olijfolie.

KokenKoken

Ingrediënten voor 9 ijsjes

(je houdt waarschijnlijk wel wat ijs over)

Tomatensorbet
500 gr passata
1 el verse muntblaadjes
200 ml water
180 gr suiker
1 el citroensap
1 blaadje gelatine
Avocado ijs
2 avocado's
100 gr suiker
85 ml slagroom
165 ml volle (Griekse) yoghurt
1 el limoensap
Snufje zout
Tortillahoorntjes
3 medium tortillawraps (20 cm doorsnee)
2 tl zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
50 gr fijne suiker

Zo maak je tortillahoorntjes met tomatensorbet en avocado ijs

  1. Begin met de tomatensorbet, week daarvoor het gelatineblaadje in koud water (zo'n 10 minuten) en snij de muntblaadjes heel fijn.
  2. Doe het water en de suiker in een pannetje en breng rustig aan de kook, zodat alle suiker oplost.
  3. Zodra het kookt haal je het van het vuur, los de gelatine erin op en roer dan de passata, munt en het citroensap erdoor. Zet een uurtje in de koelkast om af te koelen.
  4. Zet je ijsmachine aan, laat koud worden en voeg dan het tomatenmengsel toe. Draai in 40 tot 50 minuten tot een glad ijs. Schep in een bakje en bewaar afgesloten in de vriezer.
  5. Terwijl het tomatenmengsel in de koelkast staat kan je het avocado ijs maken. Halveer de avocado's, verwijder de schil en pit en snij in grove stukken.
  6. Doe alle ingrediënten in een blender en maal fijn tot een glad en romig mengsel.
  7. Doe in de ijsmachine en draai er in ca. 30 minuten een mooi ijs van. Bewaar ook afgesloten in de vriezer.
  8. Verwarm voor de tortillahoorntjes de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  9. Snij de wraps in 3 gelijke punten. Rol er hoorntjes van, zorg dat de randen niet teveel overlappen, maar net genoeg om ze met een coktailprikkertje vast te kunnen zetten (het overlappende deel wordt niet zo lekker krokant).
  10. Strooi de suiker op een bord. Bestrijk de hoorntjes aan de buitenkant met de olie en rol dan door de suiker.
  11. Zet ze ondersteboven op een bakplaat (het liefst één met gaatjes erin, zodat ook de binnenkant goed kan bakken) en bak in ca. 8 minuten knapperig.
  12. Verwijder de cocktailprikkers en laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur, tijdens het afkoelen wordt het nog krokanter.
  13. Zet allebei de ijssoorten een half uurtje van te voren in de koelkast, zodat het goed schepbaar is.
  14. Schep in ieder hoorntje een bolletje avocado ijs en een bolletje tomatensorbet.

Eet smakelijk!

Tip: je kan ook kleinere tortillahoorntjes maken met wraps van 15cm doorsnee waar 1 bolletje ijs in past, leuk om uit te delen bij een feestje!


Maak er een lekker Mexicaans menu van met één van deze voor- en nagerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.