Mexican style polenta traybake

Gepubliceerd op 20 maart 2023 om 06:46

Deze traybake is even wat anders dan de normale traybakes waarbij je alle ingrediënten samen op een bakplaat legt en de oven inschuift. Maar dat maakt het niet minder lekker. Je combineert het Italiaanse maismeel met Mexicaanse smaken, zoals gerookt paprikapoeder, uien, jalapeno's, cheddar, cherrytomaten en avocado. Erg lekker met een frisse salade erbij.

Let wel op dat je de polenta direct na het koken in de oven zet, want als je het tussendoor even laat staan wordt de polenta stevig. Voor dit gerecht wil je juist dat het lekker zacht en romig blijft. Hou je van polenta? Probeer dan het polenta menu, waar deze traybake het hoofdgerecht van is.  

Ingrediënten voor 4 personen

250 gr polenta
1,25 ltr water
0,25 tl knoflookpoeder
0,5 tl komijnpoeder
0,5 tl korianderpoeder
0,5 tl gerookt paprikapoeder
0,25 tl chilipoeder
100 gr cheddar
1 tot 1,5 el jalapenopepers (potje)
2 eieren
1 rode ui
125 gr cherrytomaten
1 avocado
Sap halve limoen
Salade voor erbij
Ovenschaal van ca. 30 x 22 cm

Zo maak je deze Mexican style polenta traybake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Rasp alvast de cheddar. Snij de jalapeno's en de koriander fijn, de cherrytomaten doormidden en de ui in halve ringen.
  3. Pers de limoen uit, halveer de avocado, verwijde de pit en snij beide helften in plakjes. Besprenkel met de limoensap.
  4. Doe het water en de bouillonblokjes in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de polenta toe. Kook 5 tot 10 minuten tot het een zachte, dikke puree is.
  5. Haal van het vuur, roer de helft van de cheddar, de jalapeno's en alle specerijen erdoor. Roer de eieren los en roer ze daarna door de polente. Schep alles in een ovenschaal van ca. 22 bij 30 cm.
  6. Leg de tomaten erop met de snijkant naar boven en druk iets in de polenta. Bestrooi met de rest van cheddar en leg daar de uiringen bovenop.
  7. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de cheddar smelt en de uien en tomaten gebakken worden.
  8. Haal uit de oven, leg de avocado erop en bestrooi met de koriander. Serveer direct, met een salade met een frisse dressing van bijvoorbeeld olijfolie en limoensap.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Serveer een van deze lekkere toetjes na de polenta traybake:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.