Churros uit de oven

Gepubliceerd op 2 november 2023 om 06:45

Deze churros uit de oven maakte ik een hele tijd geleden voor een van de eerste menu's van dit blog, namelijk het Mexicaanse menu. Ik vond het tijd om het recept nog eens te testen én om een nieuwe, mooiere foto te maken. Ik paste het recept iets aan, waardoor deze churros nog lekkerder worden. 

Churros waren altijd mijn favoriete snacks op de kermis, maar tegenwoordig ga ik eigenlijk nooit naar kermissen toe. Met dit recept kan ik lekker thuis churros eten. En door ze in de oven te bakken zijn ze meteen ook een stukje minder ongezond. Heerlijk met een laagje kaneelsuiker en gedipt in chocoladesaus. Die maak je heel makkelijk met maar 2 ingrediënten. 

Als je de churros maakt als toetje bij een menu kan je het deeg en de chocoladesaus vast voorbereiden, zodat je ze alleen nog hoeft te bakken. Verwarm de oven dan vast voor op 200 graden, als jullie het hoofdgerecht gaan eten.

Ingrediënten voor 24 stuks

150 gr ongezouten boter
265 ml water
Snufje zout

180 gr bloem
2 eieren
100 gr suiker
1 theelepel kaneel
225 gr chocola
250 ml kookroom

Films en seriesFilms en series

Aan de slag churros uit de oven

  1. Doe de boter, 20 gr suiker, het zout en het water samen in een pannetje. Breng aan de kook, zodat de boter smelt en het zout en suiker oplossen.
  2. Als het kookt roer je de bloem er snel doorheen met een pannenlikker tot een deeg ontstaat.
  3. Haal daarna meteen van het vuur, zodat de bloem niet gaart in de pan, anders krijjg je soezendeeg ipv churros. Laat het deeg 10 minuutjes afkoelen.
  4. Roer dan één voor één de eieren erdoor. Zet afgedekt apart tot je de churros gaat bakken.
  5. Maak nu alvast de chocoladesaus. Hak daarvoor de chocolade fijn.
  6. Verwarm een klein laagje water in een pan op laag vuur, zodat het water niet kookt. Zet daarin een kleinere pan waarin je de chocola smelt samen met de kookroom. Roer af en toe door tot de chocolade helemaal gesmolten is.
    Ik heb hiervoor de 'donkere melkchocola' van Tony Chocolonely gebruikt, een goede middenweg voor zowel melk als pure chocolade liefhebbers.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  8. Doe het deeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 9mm. Bedek een bakplaat met bakpapier (tip: plak het bakpapier met wat boter vast aan de bakplaat zodat het niet steeds verschuift).
  9. Spuit nu 24 deegrepen van zo'n 12 cm op de bakplaat. Zorg dat de repen ongeveer 1,5 tot 2 cm dik zijn, wanneer je ze te dun maakt heb je straks alleen een soort knapperig korstje. En als ze te dik zijn worden ze niet gaar, het formaat is dus wel belangrijk.
  10. Bak de churros in 20 tot 24 minuten gaar in de oven.
  11. Zet een diep bord klaar met daarin de rest van de suiker en het kaneel. Warm de chocoladesaus nog even au-bain-marie op.
  12. Zodra de churros klaar zijn wentel je deze door de kaneelsuiker. Serveer warm samen met de chocoladesaus.

Eet smakelijk!


Serveer de churros na één van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.