Pasen is het ideale moment voor een brunch! Daarom heb ik drie lekkere  recepten voor je die heerlijk zijn tijdens een uitgebreide (Paas)brunch. Een hartig recept, een zoet-hartig recept en een zoet recept, want ook bij een brunch kan je gewoon een toetje eten ;)

Het hartige recept zijn lekkere bladerdeegtaartjes met ei, tomaten en geitenkaas. Het zoet-hartige gerecht is een pandan brioche met kokoskorst. Dit brood is lichtzoet, maar is ook erg lekker met hartig beleg, zoals kaas of leverworst. Dan als spectaculaire afsluiter van je brunch een heerlijk bolgebakje van aardbeienkwark met aardbeiengelei, shortbread en witte chocolade ganache. Ze kosten wat tijd om te maken, maar dan zet je wel iets moois en vooral lekkers op tafel!

Ingrediënten voor 6 personen

Eitaartjes van bladerdeeg
6 plakjes (diepvries) bladerdeeg
6 medium eieren (+1 extra voor bestrijken)
40 gr zachte geitenkaas
2 tomaten
1 bosui
10 gr peterselie
0,5 tl paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
Ook nodig
Blindbakbonen

KokenKoken

Pandan brioche met kokoskorst
400 gr bloem
60 gr suiker
8 gr zout
8 gr instant gist
100 ml melk
4 eieren
175 zachte boter
5 gr pandan pasta
Kokoskorst
1 ei
30 gr geraspte kokos

Aardbei-bolgebakjes
Aardbei gelei
100 gr aardbeien
1 el citroensap
40 gr geleisuiker
Shortbread
40 gr roomboter
20 gr witte basterdsuiker
Snuf zout
60 gr bloem
0,25 tl vanille extract
Aardbeien kwark
150 gr aardbeien
1 el citroensap
125 gr volle kwark
65 ml slagroom
50 gr suiker
0,5 tl vanille extract
Witte choco ganache
200 gr witte chocola
100 ml slagroom
15 gr honing
30 gr boter
Ook nodig
Siliconen bakvorm halve bol van 7 of 8 cm doorsnee
Siliconen bakvorm halve bol van 3 cm doorsnee
Muffinbakvorm van 6 cm doorsnee

Zo maak je het brunch menu

Om alle gerechten voor deze brunch te maken kan je het beste een dag van te voren alvast beginnen. Zowel de pandan brioche als het bolgebakje kosten flink wat tijd. Je hebt ook tijd nodig om het te laten rijzen en opstijven, dus hou daar rekening mee! Wat dan wel weer handig is dat je tijdens het rijzen van het brood alvast wat onderdelen van de bolgebakjes kunt maken. De eitaartjes van bladerdeeg maak je gewoon op de dag zelf, serveer ze lekker warm direct uit de oven.

Pandan brioche met kokoskorst

Als eerste de pandan brioche, dit Franse brood is lekker zacht en fluffy. De pandan proef je nauwelijks, maar het zorgt wel voor een prachtige kleur en een heerlijke geur, vooral tijdens het bakken. De kokos zorgt voor een lekker krokant korstje. Je kan het brood gewoon een dag van te voren helemaal  klaar maken. Snij het wel pas in plakken als jullie gaan eten, dan blijft het zo vers mogelijk.

Lees hier hoe je pandan brioche met kokoskorst maakt >>

Bolgebakjes van aardbeienkwark

Deze bolgebakjes zijn een spectaculaire afsluiting van de brunch! Ze zijn gevuld met aardbeiengelei, hebben een bodem van shortbread en je maakt ze af met een mooi laagje witte chocolade ganache. Het is handig om een dag van te voren alvast aan de slag te gaan, dan kunnen ze een nachtje opstijven in de vriezer. De ganache maak je op de dag zelf.

Bekijk hier het recept voor deze bolgebakjes van aardbeienkwark >>

Eitaartjes van bladerdeeg

Een ei hoort erbij, dat geldt zeker voor een brunch wat mij betreft. Maar dan wel op een leukere manier dan gewoon gekookt (wat overigens ook altijd lekker is). Deze taartjes van bladerdeeg heb je zo gemaakt en zijn heerlijk, vooral als je ze warm uit de oven direct serveert! Ik maakte ze met geitenkaas, hou je daar niet van? Gebruik dan gewoon een kaas die je wel lekker vindt, bijvoorbeeld feta of geraspte cheddar.

Lees hier het volledige recept voor eitaartjes van bladerdeeg>>

Eet smakelijk!


Probeer ook een keer een van deze menu's: